Blog Post

Read usefull post about our goods

Jak na výběr dětského kola?

3201

Lámete si hlavu jak vybrat vhodné první kolo nebo jakou zvolit pokračovací velikost?

Sepsali jsme vám pár tipů pro vhodný výběr kola značky Dino Bikes.

Co jsou zač ty kola Dino Bikes?

Dino Bikes je italská značka s tradicí výroby dětských kol již od roku 1920. Bezpečnost a kvalita je u kol Dino Bikes na prvním místě. Dětská kola Dino Bikes jsou testována a certifikována podle nejpřísnějších evropských bezpečnostních norem. Nekupujte tak žádnou „Čínu“ ale skutečně poctivý výrobek.

Tyto dětská kola si oblíbíte i při výběru barevných kombinací nebo  oblíbených licenčních značek, jako jsou například Barbie, Hello Kitty, Frozen, Sofie První, Spiderman, Captain America, Cars, Požárník Sam, Mašinka Tomáš, Minnie a mnoho dalších.

Výběr prvního kola

Při výběru prvního kola je na prvním místě bezpečnost. Jako první kolo doporučujeme zvolit velikost 10".

Všechna kola velikosti 10“ jsou dodávána s přídavnými kolečky.  Nemusíte se tak bát, že dítě spadne při prvním šlápnutí do pedálů.

Kola velikosti 10“ jsou vhodná pro děti od 3 let a 78 cm výšky. Nosnost kola je 40 kg.

U dětí je třeba dbát na správný výběr výšky kola. Na příliš malém, nebo naopak příliš velkém kole, se děti necítí dobře a může to ovlivnit jeho vztah k cyklistice. Děti rychle rostou, proto volte raději bicykl o něco větší, ale držte se doporučených výšek u jednotlivých kol.

Přídavná balanční kolečka jsou určeny pro děti učící se držet rovnováhu. Kolečka lze jednoduše z dětského kola demontovat, poté co se dítě dostatečně zdokonalí.

Pokračovací kola

Pokračovací kola velikosti 12“ jsou pro děti ve věku 3-5 let a od 87cm do 110cm výšky.

Výšku sedátka jednoduše nastavíte do ideální polohy podle výšky Vašeho dítěte a každý rok můžete sedátko zvyšovat podle toho, jak povyroste. Sedátko je polstrované a zajišťuje pohodlnou jízdu.

 

Obrázek

Dětská kola velikosti 14“ a 16“

Kolo velikosti 14“ se doporučuje od 4 let věku dítěte a dosažení výšky 95cm. Nosnost těchto kol je okolo 45 Kg. Kolo velikosti 16“ je určeno pro děti předškolního věku od výšky 107cm. Maximální nosnost kola je 60 Kg.

Zde máte přehled velikostí a doporučené výšky pro výběr dětského kola:

Ochranné pomůcky

Opomenout nesmíme hlavně koupi ochranné helmy a chráničů.

V naší nabídce naleznete mnoho doplňků k dětským kolům. Zaujmout by vás mohly chrániče s motivy Avengersdětská přilba Frozen nebo ochranné rukavice.

ObrázekObrázekObrázekObrázek

 

 

 

 

Komentáře (0)

K tomuto produktu zatím nejsou žádné komentáře.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaný uživatelé.