Blog Post

Read usefull post about our goods

RC modely letadel pro začátečníky

14773

Jak začít s RC modely letadel

RC modely všeho druhu jsou hitem posledních let. Není tak těžké jezdit s RC autem nebo tankem, horší situace však nastává ve vzduchu, kde je třeba ovládat vrtulník nebo letadlo. V době, kdy jsou již k dispozici různé stabilizační a bezpečnostní systémy, není třeba si vybírat letadlo podle velikosti. Zatímco dříve platilo čím větší letadlo, tím stabilnější, v dnešní době to již není nutné.

RC letadlo pro začátečníky

To je poměrně jednoduché. Snažte se vybírat mezi modely, které jsou označeny jako letadlo pro začátečníky.

Bývají to klidnější, dobře vyvážené modely s větším rozpětím křídel a nezáludnými letovými vlastnostmi. Materiálem by měl být nejlépe EPP (expandovaný polypropylen), který je odolnější než běžný polystyren a případné kolize tak přečká bez úhony. Velká letadla se budou vznášet klidně, zvolíte-li si menší model, naučíte se o něco lépe jak vyvážit méně stabilní letadlo. Zakoupíte-li si kompletní set RC letadla pro začátečníky, získáte kompletní výbavu k létání za rozumnou cenu, která splní svůj účel.



Jak postavit RC letadlo

Zakoupíte-li si RC sadu, bude Vám příprava modelu k letu trvat ne více než půl hodiny. Samostatná výroba modelu je již disciplínou pro pokročilé modeláře. Letadlo je třeba správně odlehčit a vyvážit, což není jednoduché a doporučujeme takovou činnost přenechat zkušenějším. Některé RC modely je třeba před použitím slepit. Bývají již předem navrženy tak, aby jejich stabilita a konstrukce odpovídaly začátečnickému použití. Vyberete-li si takový model, postupujte podle přiloženého návodu. K radosti z létání se tak přidruží i radost z vlastnoručně postaveného stroje.



Co je lepší RC vrtulník nebo RC letadlo?

Každé z nich má jiné ovládání a jiný způsob provozu. Zkušenější modeláři doporučují pro začátek raději letadlo a dostatek volného prostoru k létání. Už proto, že helikoptéry bývají obecně dražší a náročnější stroje. Pokud se přece jen rozhodnete pro vrtulník, vybírejte mezi dvourotorovými stroji, které jsou stabilnější a jsou vhodné pro začátečníky a děti. Vrtulník by měl být schopen se pohybovat 3 směry, tzv. “kanály”: nahoru/dolů, dopředu/dozadu a rotací kolem osy doprava/doleva. 4kanálové vrtulníky dokáží létat i bokem, ale pro své náročnější ovládání se hodí pro pokročilejší modeláře.



Jak řídit RC model letadla

Každý model má určité možnosti řízení a specifické letové vlastnosti. Obecně lze říci, že nevhodné pro začátečníky jsou drahé RC modely s množství přídavných funkcí. Podaří-li se Vám takový model ihned rozbít, nebudete z toho mít radost. Takové stroje bývají také komplikovanější na ovládání, zatímco Vy se musíte nejprve naučit základním pilotním manévrům. Nevybírejte také nápadně laciné modely - jejich letové vlastnosti by mohly být špatné již vzhledem ke kvalitě výrobku jako takového.

Komentáře (0)

K tomuto produktu zatím nejsou žádné komentáře.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaný uživatelé.