Blog Post

Read usefull post about our goods

Natáčení dronem a legislativa

4560

Natáčení dronem

V dnešní době má možnost natáčení dronem opravdu každý. Jeho pořizovací cena umožňuje, že svoji vychytanou hračku s kamerou můžou mít opravdu všichni. Kdy je ale dron pouhou hračkou a kdy už jde o zařízení, díky kterému si můžete vydělávat za pořizování snímků a natáčení videí?

Je to vlastně velice jednoduché. Pokud dron nebudete používat ke komerčním účelům, ale pouze pro vlastní potřebu a zábavu, je jeho používání v celku bez omezení. Naleznete zde určitá pravidla, jako jsou létání ve vašem zorném poli, dodržování pravidel bezpečného letu, anebo nenarušení soukromí cizích osob.

Profesionální drony s kamerou

Pokud ale budete chtít svůj dron využívat nejen jako zdroj zábavy ale například k pořizování komerčních snímků a videí, je zapotřebí dodržování striktních pravidel a pořízení pilotní licence. Provoz a řízení bezpilotních letadel v České republice má na starosti úřad civilního letectví (www.caa.cz). Tento úřad má na starosti vydávání „povolení k létání“ a „povolení k provozování leteckých prací“.

Tyto dvě povolení potřebuje každý, kdo chce své snímky využívat ke komerčním účelům. Jejich pořízení je ale velmi pracné a zdlouhavé. Velmi mnoho kameramanů a fotografů se vystavuje tučným pokutám až ve výši 5 milionů korun, pokud těmito povoleními při natáčení dronem nedisponují.

Licence na dron

Jak si tedy tyto licence na dron zařídit? Můžete si podat žádosti sami. Spolu s předložením žádostí ale musíte doložit spousty dokumentů, jako jsou technické náčrty dronu nebo vypracovaná příručka letového a bezpečnostního provozu, kterou musíte sami napsat.

Druhou možností je, že všechny tyto starosti necháte na firmě, která Vám vše zprostředkuje a zařídí. Naše firma Vám vše připraví, poradí Vám s postupy a připraví Vás na zkoušky z létání. Více informací naleznete na zde .

Komentáře (0)

K tomuto produktu zatím nejsou žádné komentáře.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaný uživatelé.