Blog Post

Read usefull post about our goods

Dron pro všechny ale s profi vybavením to je DJI Mavic 2 Enterprise

3955

DJI letos přináší jednu novinku za druhou. Nás mile překvapil další dron z rodiny Mavic a to sice DJI Mavic 2 Enterprise.  S touto novinkou se DJI vytasilo koncem října tohoto roku a velice zajímavé je použití dronu. Mavic 2 Enterprise je totiž určen především pro pomoc záchranným složkám, stavitelům a zemědělcům. Jaký je v něm ale oproti předchozím řadám rozdíl? Pojďme se na tomu podívat na zoubek.

Vše nám zatím napovídá, že možná jedná o převlečený Mavic 2 Zoom. Je tomu ale opravdu tak?

Pokud se chcete podívat, co vše umí DJI Mavic 2 Zoom klikněte ZDE.

Jistou podobnost můžeme nalézt právě v kameře, která obsahuje 2x optický zoom a 3x digitální zoom. Stejná je i čočka kamery, která dokáže zachytit videa ve 4K rozlišení a pořizovat fotografie v rozlišení 12 megapixelů díky snímači 1/2.3" CMOS. Snímač CMOS má aktivní čtecí oblast čtyřikrát účinnější než původní Mavic Pro. Velký snímač také znamená lepší výkon v prostředí s nízkým osvětlením s rozsáhlejším rozsahem ISO, maximální ISO se zdvihla z 3200 na 12800.

Vylepšení zaznamenalo i vnitřní uložiště dronu, kde nyní můžete uložit záběry až do kapacity 24 GB.

Dalším společným znakem je schopnost zaznamenávání překážek ve všech směrech. Avšak přibyly nám ještě dva infračervené senzory. Díky kombinaci těchto všech letových senzorů je zaručeno dosažení stabilního letu i mezi překážkami. K dispozici je navíc pokročilý pilotní asistenční systém umožňující intuitivně detekovat objekty na každém pohybu. To umožňuje snadné létání kolem nebo přes překážky, zejména v těsných prostorách.

Mavic 2 Enterprise sensors

Mavic 2 entreprise inteligent fly

Co jsme ale ještě nikde neviděli je samo zahřívací baterie. DJI deklaruje pohodlné a bezproblémové létání až do bodu -10 stupňů celsia. To nás ale trochu zaráží. Pro osvětlení: Lithiová baterie se zahřívá sama při jejím používání. Jediné co je potřeba, pokud půjdete létat v chladném počasí je urdžet ji teplou i před letem. Na to vám ale postačí mít bateii v kapse nebo v kufříku. Přinejhorším ji zabalte do ponožky.

Hlavním tahákem dronu Mavic 2 Enterprise jsou jeho doplňky.

Prvním komponentem, který u Mavica najdete navíc je světlo M2E Spotlight. Využití pro něj najdete, pokud létáte za špatných světelených podmínek. Další náplní krabice je i reproduktor M2E reproduktor. Jeho výkonnost má být až 100 decibelů, což přiznejme si, není úplně málo. A v neposlední řadě zmíníme maják M2E Beacon, jehož ovladatelný dosah je na 5000m. Nespornou nevýhodou těchto doplňků je, že každý z nich snižuje možnost létání až o 5 minut a to počítáme za příznivých podmínek pro let. 31 minut letu, se tedy může výrazně zkrátit.

m2E spotlightME2 ReproduktorM2E Beacon

Komentáře (0)

K tomuto produktu zatím nejsou žádné komentáře.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaný uživatelé.