E-flite Apprentice STS 15e 1.5m SAFE BNF Basic

Nová elektronika v osvědčeném modelu E-flite Apprentice STS 15e BNF přináší nové možnosti využití s funkcemi SAFE, pro bezpečný a klidný let. Volba letových režimů, funkce SAFE+ s volitelným modulem GPS a volitelným senzorem přistání (LAS).

EFL3750

Nové zboží

E-Flite

Skladem: 1 ks
Prodejny a termíny doručení
Cena s DPH
(DPH CZ 21%)
9 399 Kč 8 890 Kč
Cena bez DPH
7 347 Kč

-509 Kč

B B

Více informací

Náhradní díly

Doporučené příslušenství

Více informací

Nová elektronika v osvědčeném modelu E-flite Apprentice STS 15e BNF přináší nové možnosti použití, nainstalována je řídící jednotka s funkcemi SAFE, která zajišťuje bezpečný a klidný let, volba letových režimů. Volitelně můžete mít i funkce SAFE+ s volitelným modulem GPS a senzorem přistání (LAS).

EFL3700_a01.jpg

V základní verzi setu budete mít kompletní model, který má k dispozici letové režimy s ochranou letové obálky SAFE. Pokud budete chtít ale asistenci startu a přistání a virtuální plot, můžete si dokoupit modul GPS SPMA3173 se senzorem přistání (LAS) SPMA3180 a získáte funkci SAFE Plus, díky které budete mít k dispozici letového asistenta, který umí automatické přistání - AutoLand, návrat nad iniciační bod startu - Holding Pattern a virtuální plot s omezením vzdálenosti modelu od bodu startu - Virtual Fence.

E-flite® Apprentice® STS 1.5m je založen na jedné z nejlepších platforem, jaké kdy byly navrženy pro výuku létání rádiem řízených letadel - osvědčeného modelu Apprentice S 15e. Model je určen pro začátečníky a mírně pokročilé piloty. Je vyroben z pevné a velmi odolné hmoty Z-Foam. Model vyniká klidným letem, díky křídlu s polosymetrickým profilem je proto let přiměřeně pomalý a velmi stabilní. Široký 3-kolý podvozek má příďové kolo řiditelné, takže vzlet i přistání jsou velmi snadné.

EFL3700_a02.jpg

Model vám umožní pokračovat v rozvíjení vašich pilotních dovedností, protože má vyšší potenciál. Díky vhodné konstrukci a výkonnému motoru můžete začít s výukou základních prvků akrobacie. Apprentice STS zvládne přemety, výkruty, souvrat i let na zádech. Samozřejmě, musíte vypnout ochranu letové obálky SAFE, abyste měli k dispozici úplnou volnost řízení. Můžete dokonce nainstalovat volitelné plováky a vzlétnout a přistát na vodě.

Vlastnosti modelu Apprentice STS BNF
  • Založen na jedné z nejlepších platforem pro výuku létání - Apprentice S 15e
  • Ideální pro začínající piloty ale i zkušené piloty, kteří učí žáky pomocí funkce Trainer
  • Exkluzivní technologie SAFE® od Horizon Hobby usnadňuje výuku
  • Snadno upgradujte na technologii SAFE Plus GPS a přidejte funkce AutoLand, Virtual Fence a Holding Pattern
  • Pro hladší přistání je k dispozici volitelný a snadno instalovatelný snímač přistání (LAS)
  • Nainstalovaná serva, řídící jednotka Spektrum a přijímač Serial
  • Výkonný a efektivní střídavý motor s elektronickým regulátorem 30A
  • Široký tří-kolý podvozek s řízeným příďovým kolem
  • Rychlá a snadná montáž - není třeba lepidlo
  • Odolná konstrukce EPO, která je pevná a lehká
  • K dispozici jsou volitelné plováky pro létání na vodě
EFL3700_b01.jpg
Volitelný senzor LAS (Landing Assist Sensor)

Pokud se rozhodnete pro doplnění modelu o GPS, můžete do modelu doplnit i zcela nový senzor pomoci při automatickém přistání, Spektrum Landing Assist Sensor (LAS) SPMA3180. Snadno se nainstaluje a poskytne automatickou kontrolu během obtížné fáze přistání. Senzor dokáže přečíst výšku modelu nad terénem a lépe navést model do přesné výšky při které se provede podrovnámí a přistání. Eliminuje tak nežádoucí odskoky při přistání z větší výšky a sníží možnost poškození.

EFL3700_b07.jpg
Elektronický regulátor otáček SSmart

Apprentice STS 1.5m je vybaven elektronickým regulátorem SMART, který může poskytovat celou řadu telemetrických údajů, souvisejících s výkonem v reálném čase, včetně otáček motoru, proudu, napětí baterie, při použití kompatibilních vysílačů Spektrum vybavených Spektrum AirWare™ (včetně DX6e a 8e, DX6 a DX8G2, DX9, iX12 a další) za letu a to bez dalších senzorů.

EFL3700_b03.jpg
Pevná tuhá a lehká konstrukce modelu

Konstrukce modelu E-flite Apprentice STS je z velmi odolné a leehké pěnové hmoty EPO. Křídlo se připevňuje k trupu pomocí gumových pásků, takže se může v případě tvrdého přistání nebo nárazu uvolnit, aby se minimalizovalo poškození. V případě, že poškodíte jakékoli části nebo součásti draku a nelze je již slepením opravit, je k dispozici celá řada náhradních dílů.

EFL3700_b04.jpg
Snadná a rychlá montáž

Apprentice STS 1,5m má kompletně nainstalovanou elektroniku a pohon. Co je potřeba udělat? Stačí jen dokončit rychlou a konečnou montáž pomocí několika šroubů, spárujetes vaším vysílačem který nastavíte podle manuálu a nabijete svoji baterii LiPol.

EFL3700_b05.jpg
Skvělá volba podvozku

Použitý podvozek má ideální charakteristiky pro cvičný model letadla. Je široký aby se model nepřevracel, 3-kolý pro stabilní a plně řiditelný start a přistání a má výbornou manévrovatelnost při pojíždění. Navíc se díky příďové noze nepřevrátí na vrtuli a proto nedochází k jejímu poškození.

EFL3700_b06.jpg
Volitelné plováky

Máte k dispozici poblíž vodní plochu a jste fanoušek hydroplánů? Vybavte si model Apprentice STS plováky! S volitelnou plovákovou sadou EFLA550 budete hotovi za několik minut a veškerý potřebné montážní příslušenství je součástí modelu a setu plováku.

Letové režimy
HBZ3200_b_beginer.jpg
Mód Začátečník

Začátečník, má omezen náklon výškovkou a křidélky, při puštění pák do neutrálu se model ustálí ve vodorovné poloze, otáčky motoru jsou regulovány podle stoupání nebo klesání a je zde i asistence při startu a přistání.

HBZ3200_b_pokrocily.jpg
Mód Pokročilý

Režim Pokročilý, má povolen větší náklon modelu ale nedojde k převrácení na záda ani k pádu. Letové polohy mají omezení cca na 60° náklonu. Je zde již velká volnost řízení a prováděny minimální korekce letu. Při letu nad 15m není funkční automatické srovnání modelu do horizontální polohy po puštění pák.

HBZ3200_b_experrience.jpg
Mód Expert

V letovém režimu Expert je řízení zcela volné bez korekcí a bez omezení letových poloh. Můžete dokonce létat na zádech a provádět akrobatické manévry.

EFL3700_a03.jpg
Když zakoupíte volitelný modul GPS, získáte funkci SAFE Plus!
HBZ3200_b_SAFE.jpg
AutoLand, asistované přistání

Po aktivaci a stisknutí tlačítka se funkce asistovaného přistání AutoLand aktivuje a Carbon Cub S+ samostaně přistane na místo inicializace při startu. Můžete kdykoli přerušit automatické přistání pouhým stisknutím tlačítka se vyhnuli překážkám nebo přizpůsobili směr nebo pokud nic nehrozí, necháte systém pracovat, aby dovedl model k bezpečnému přistání. Jakmile získáte větší jistotu, můžete převzít více kontroly a nakonec se naučit přistání bez asistence.

HBZ3200_b_holding.jpg
Holding Pattern - kroužení nad místem vzletu

Tato šikovná exkluzivní funkce SAFE Plus umožňuje v podstatě "pauzu" v letu tak, že po aktivaci a rychlém stisknutí tlačítka se letoun automaticky vrátí do polohy nad počátečním bodem GPS a krouží, dokud se příkaz nezruší. Je to skvělý způsob, jak bezpečně odevzdat řízení kamarádovi nebo získat zpět vizuální kontakt, pokud nemáte kontrolu a neznáte polohu modelu.

HBZ3200_b_virtual_fence.jpg
Virtual Fence - Virtuální plot

Je velmi snadné nechat model odletět příliš daleko, ale s Virtual Fence si už nemusíte dělat starosti, protože vytváří neviditelnou hranici, kterou model nepřekročí. Když dosáhne této hranice, automaticky se otočí a poletí zpět, pak kývne křídly pro informaci, že je kontrola řízení znovu obnovena.

HBZ3200_b_panic.jpg
Panic Recovery - Obnovení letu Panika

Pokud někdy ztratíte nad letounem kontrolu v pokročilejších letových režimech, jednoduše přepněte do režimu pro začátečníky a uvolněte ovládací páky. Technologie SAFE® Plus automaticky vrátí letoun do rovného letu.

Náhradní díly

Doporučené příslušenství