Prodej skončil
Zobrazit větší

Model Kit World of Tanks Limited Edition 36512 - TIGER 131 (1:35)

Model tanku ke slepení

33-36512

Nové zboží

Italeri

Prodej skončil

Více informací

Více informací

Model tanku ke slepení. Velikost: 1:35; 24 cm. Balení obsahuje lepidlo.

Speciální LIMITOVANÁ EDICE pouhých 1500 kusů
Každá krabice je označena hologramem s pořadovým číslem modelu

Platnost kódu pro PC hru World of Tanks byla prodloužena do konce roku 2018.


Sada obsahuje:
model ke slepení, lepidlo, průvodce světem tanků, plakát WoT (42x29,7 cm), obtisky s motivy WoT, bonusový kód , zvací kód

Informace o modelu:
Na tank, který si vydobyl tak skvělou pověst, přežilo jenom velmi malé množství Tigerů. Dnes existuje už pouze šest obstojně zachovalých kusů a z nich je Tiger 131 bezpochyby tím nejslavnějším.

Stroj se sériovým číslem 250122 sjel z výrobní linky Henschelovy továrny v únoru roku 1943 a putoval k 504. těžkému tankovému praporu. Na začátku března byl potom poslán lodí ze Sicílie do Tunisu jako součást Hitlerovy opožděné podpory jeho severoafrických jednotek. Tento tank byl však na konci dubna ukořistěn spojenci a jako vůbec první úplný Tiger, který se jim dostal do rukou, byl důkladně natočen a nafocen a později převezen do Británie na rozsáhlý rozbor.

Proč označení Tiger 131? Tank byl předán veliteli čety číslo 3. Celé označení poukazuje na rotu, četu a umístění tanku v rámci této čety, proto 131.

V roce 1951 byl Tiger 131 přemístěn do Muzea tanků, kde je od té doby jedním z nejoblíbenějších exponátů. Na začátku roku 2000 se ho dokonce podařilo vrátit do provozuschopného stavu, což z něj udělalo jediný funkční Tiger 1 na světě. V době internetu si tak videa z akcí, na kterých účinkoval, připsala milióny zhlédnutí. Když se navíc v roce 2014 objevil ve filmu Železná srdce a také ve hře World of Tanks, na jeho popularitě to jenom přidalo – stal se tak z něj pravděpodobně nejslavnější tank na světě.

Barevné schéma (Doporučené barvy Italeri):
- 4720AP, 4728AP

Detaily modelu:
Měřítko: 1:35
Délka: 240 mm
Obtížnost: 3

Doporučeno pro děti od 14 let.

Upozornění: Nevhodné pro děti do 8 let. Děti mohou výrobek používat pouze pod dohledem dospělé osoby. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Liquid Cement - Lepidlo pro lepení modelů
Varování! Hořlavá kapalina a páry. Chraňte před teplem, horkými povrchy, jiskrami, otevřeným ohněm a jinými zdroji zapálení. Zákaz kouření. Uchovávejte obal těsně uzavřený. Používejte ochranné rukavice. PŘI STYKU S KŮŽÍ (nebo s vlasy): Veškeré kontaminované části oděvu okamžitě svlékněte. Opláchněte kůži vodou/osprchujte.