Spektrum DX2E DSMR, SR310

Dvoukanálová volantová RC souprava Spektrum DX2E DSMR s integrovanou anténou, jednoduchým a rychlým nastavením. Paměť pro 1 model, nastavitelné koncové body výchylek,

SPM2335

Nové zboží

Spektrum

Prodej skončil

Více informací

Doporučené příslušenství

Náhradní díly

Více informací

Dvoukanálová volantová RC souprava Spektrum DX2E DSMR s integrovanou anténou, jednoduchým a rychlým nastavením. Paměť pro 1 model, nastavitelné koncové body výchylek, kompatibilní s přijímači Spektrum DSMR a DSM2.

Modulace DSMR

Princip modulace DSMR je podobný modulaci DSMX, kterou nyní používají letecké vysílače Spektrum. Přenos signálu probíhá v rozprostřeném spektru, rozprostřeného přímou modulací pseudonáhodné posloupnosti (DSSS - Direct Sequence Spread Spektrum). Pouze DSSS umožňuje správně demodulovat signál i v případě, že na daném kanálu vysílá jiné zařízení (Bezdrátové sítě WiFi, BlueTooth, ...). DSMR používá pro přenos 23 náhodně zvolených kanálů z celkem dostupných 80 kanálů, mezi kterými pseudonáhodně přeskakuje. Každý vysílač má jiný výběr 23 kanálů a jinou pseudonáhodnou posloupnost. Tento způsob zajišťuje nejlepší možnou odolnost vůči rušení jak cizími vysílači Spektrum, tak i ostatními zařízením, které pracují ve stejném pásmu 2.4 GHz. Výhodou modulace DSMR je to, že ji lze použít pro řízení lodí.

Miniaturní tříkanálový přijímač Spektrum SR310 Sport pro RC auta s novou modulací DSMR bez telemetrie. Přijímač má dvě antény - jedna anténa je integrovaná ve přijímači, druhá je tvořena dlouhým koaxiálním kabelem. Obal přijímače je vyroben z plastu, který je netečný vůči palivu. Deska plošných spojů je opatřena ochranným lakem, který je odolný vůči působení vlhkosti, nitromethanu a olejů. Nová modulace DSMR přinesla vyšší spolehlivost spojení a delší dosah. Rozsah napájení 3.5 - 9.6 V umožňuje použití dvoučlánkových LiPol akumulátorů bez nutnosti použití externích stabilizátorů! Miniaturní rozměry a dlouhá anténa délky 21 cm umožňuje bezproblémovou instalaci do RC modelů aut i lodí.

Kompatibilita

Vysílač je kompatibilní s CAR přijímači využívající modulaci Spektrum DSM2 (SR3100) a novou modulaci DSMR. Vysílač není kompatibilní s CAR přijímači s modulací DSM a Marine.

dashboard_b1.jpg

Vysílač DX2E patří mezi levné vysílače bez telemetrie, displeje a možnosti pokročilého programování. To se ale může změnit při pořízení volitelných, cenově dostupných doplňkových zařízení SPM6743 Spektrum DX2E - rychloměr + telemetrie nebo SPM6744 Spektrum DX2E - Bluetooth modul + telemetrie. To vše při použití přijímače s telemetrií nebo Modulu telemetrie TM1500 DSMR SPM6742.

dx2eSpeedometer_b2.png
Volitelná sada Spektrum DX2E - rychloměr + telemetrie

Sada DX2E ACTIVE SPM6743 obsahuje Modul měření rychlosti Active DX2E, modul telemetrie TM1500 DSMR a Spektrum senzor telemetrie otáček s kabelem k přijímači. Doplňující sada pro vysílač DX2E slouží k měření rychlosti RC modelu auta.

DX2E_Glamour_b3.png
Volitelná sada Spektrum DX2E - Bluetooth modul + telemetrie

Sada DX2E ACTIVE Dashboard SPM6744 obsahuje DX2E ACTIVE Bluetooth Modul, Modul telemetrie TM1500 DSMR, Držák Active Smart Phone DX2E a senzor otáček telemetrie s kabelem pro připojení k přijímači. Sada umožní aktivaci telemetrie pro vysílač DX2E a přijímač Spektrum v RC modelu auta, zobrazení pomocí Smart Phone v aplikaci Spektrum Dashboard.

Dashboard_b4.jpg
Spektrum Dashboard App

Stáhněte si volně přístupnou aplikaci Spektrum Dashboard.

  • Připojte své mobilní zařízení bezdrátově pomocí Bluetooth k vysílači DX2E ACTIVE *
  • Zobrazí se maximální rychlost, napětí baterie a další v reálném čase *
  • Správa a uložení nastavení pro váš vozový park
  • Zvolte si v programu nastavení vysílače
  • Volitelný držák telefonu pro připojení mobilního zařízení Android nebo IOS k DX2E Active

*Je vyžadováne volitelný modul Bluetooth (SPM6741), telemetrický přijímač DSMR® nebo telemetrický modul TM1500 (SPM6742), volitelný snímač otáček (SPMA9560) a držák pro mobilní telefon (SPM6745).

Vlastnosti
  • Kompatibilní se všemi přijímači Spektrum DSMR a DSM2
  • Podpora stabilizačního systému Spektrum AVC - míra stability se nastavuje potenciometrem dvojích výchylek.
  • Párovacím tlačítkem se ovládá třetí kanál, který využívá elektronický startér ROSS nebo si můžete připojit servo či jiná zařízení.
  • Nastavitelné koncové body výchylek - lze individuálně nastavit levou a pravou výchylku na kanálu řízení a max. výchylku plynu a brzdy na kanálu plynu. Díky tomu si můžete omezit maximální výchylky serva řízení podle mechaniky přesně podle potřeby modelu a omezit maximální výkon plynu např. pro děti nebo začínající jezce.
  • Nastavitelný reverz na kanálu plynu a řízení
  • Trim na kanálu plynu a řízení
  • Dvojí výchylky na kanálu řízení se nastavují potenciometrem
  • Nastavitelný Fail-safe
  • Kontrola napětí baterií vysílače pomocí zelené LED diody
  • Vysílač je osazen gumovou rukojetí střední velikosti, volitelně si můžete dokoupit sadu různě velkých rukojetí pod obj. č. SPM9006.
  • Díky integrované anténě nehrozí její poškození při neopatrné manipulaci.

Doporučené příslušenství

Náhradní díly