Hangar 9 F6F Hellcat 15cc 1.6m ARF

RC model amerického palubního stíhacího letounu F6F Hellcat o rozpětí 1,6m na motor 15cc či odpovídající elektro, pro všechny fanoušky WW2. Celodřevěná lehká konstrukce je potažena fólií Oracover v barvách U.S. Navy. Klasická stavebnice ARF s pevným podvozkem

HAN2765

Nové zboží

Hangar 9

Prodej skončil

Více informací

Doporučené příslušenství

Více informací

Sportovní RC model amerického palubního stíhacího letounu F6F Hellcat o rozpětí 1,6 m na motor 15cc či odpovídající elektro pohon je určen pro všechny fanoušky letounů z druhé světové války. Celodřevěná lehká konstrukce je potažena fólií Oracover v barvách U.S. Navy. Klasická stavebnice ARF s pevným podvozkem a kompletním montážním příslušenstvím.

HAN2765_a01.jpg
Něco málo z historie.

Letoun F6F Hellcat byl americký palubní stíhací letoun, vyrobený v roce 1942 společností Grumman. Ještě v tomtéž roce začaly být vyráběny v masovém měřítku a v roce 1943 začaly být Hellcaty vyzbrojovány americké letadlové lodě. Celkem bylo vyrobeno 12 275 strojů. Letouny Grumman F6F Hellcat, spolu se stroji F4U Corsair, získaly v leteckých soubojích na moři dominantní postavení. Hellcatům byly v Tichomoří přiznány 3/4 všech sestřelů nepřátelských letadel (5156 sestřelů japonských letounů). Ačkoliv byl Hellcat dvakrát těžší než Zero, vyrovnával to silnou výzbrojí, robustní konstrukcí, dobrou pasivní ochranou pilota i nádrží a konečně propracovanou taktikou nasazení. Díky Hellcatům se vojenská situace v Tichomoří obrátila. Američané ničili japonské stroje ve velkém, celkový poměr ztrát byl 19,1:1 ve prospěch pilotů Hellcatů.

HAN2765_a02.jpg

RC model F6F je postaven jako polomaketa pro rekreační létání, stavebnice je dodávána s hotovými potaženými díly, které je potřeba sestavit a vybavit RC zařízením a pohonnou jednotkou. Pro sestavení je potřeba mít základní modelářské dovednosti a zkušenosti ze stavby modelů WW2. Přesto není dokončení nijak náročné, pomáhá tomu i obrázkový návod krok za krokem. Ve stavebnici najdete i řadu doplňků, jako laminátový kryt motoru, vylisovanou maketu motoru, vylisovanou kabinu s nabarveným rámečkem konstrukce kabiny a figurku pilota, pevný podvozek s koly a kryty podvozku, lože pro elektromotor, táhla, páky řízení a další.

HAN2765_b01.jpg
Lehká dřevěná konstrukce

Promyšlená, laserem vyřezaná konstrukce z balzy a překližky je lehká a zároveň dostatečně tuhá a pevná i pro přistání na trávě. Konstrukce je dobře dimenzovaná i pro létání akrobacie. F6F Hellcat 15cc je skvělý model, který je konstruován pro náročné potřeby sportovního pilota.

HAN2765_b02.jpg
Rychlá montáž před startem

Křídlo je dvoudílné a nasouvá se na hliníkovou trubku, připojí se konektory křidélek a každá polovina se pohodlně připoutá jedním plastovým šroubem. Pak už jen stačí natankovat a zapnout RC soupravu....

HAN2765_b03.jpg
Detailní zpracování detailů

Vzhled modelu je proveden co nejvěrněji, vyniká kryt motoru s řadou maketových prvků, stejně jako přítomnost pilota a přístrojové desky v kabině. Pro větší autentičnost, je možné do motorového krytu nainstalovat výlisek modelu motoru.

HAN2765_b04.jpg
Volitelný zatahovací podvozek

Přestože pevný podvozek není během letu příliš autentický, zastává nenejvýš praktickou funkci a to odolností při ne zrovna povedených přistání. Každý kdo chce mít věrnou repliku, může si opatřit svůj model volitelným zatahovacím podvozkem EFLG520, který určen pro montáž do křídla, kde se podvozek sklápí směrem dozadu a noha se přitom pootočí o 90°. V příslušenství setu je obsažena sada pro montáž tohoto podvozku, která obsahuje podvozkové šachty a kryty podvozku. Pro věrnější vzhled je možné doplnit podvozkové nohy s odpružením EFLG520F4U .

HAN2765_b05.jpg
Zvolte si výkon

K pohonu modelu lze zvolit bezínový motor 15ccm EVOE15GX2 nebo motor se žhavící svíčkou, 4-taktní 21ccm nebo elektro motor (1500W). Volba je pouze na vás a do značné míry na tom bude záviset i letový projev a výkony.

HAN2765_b06.jpg
Přístup k elektronice

Po sundání krytu trupu, se objeví přehledný a snadno přístupný prostor, pro instalaci všeho potřebného příslušenství. Montáž serv, výměna baterie či montáž křídla, všude je dostatek místa pro pohodlnou instalaci.

HAN2765_b07.jpg
Provedení modelu bez komplikací

Protože model nemá v základním vybavení zatahovací podvozek a nemá ani vztlakové klapky, zjednodušuje se tím celková koncepce modelu a zároveň snižují pořizovací náklady. Pro běžné létání není toto vybavení příliš podstatné, protože díky velké ploše křídla a příznivému plošnému zatížení je model na přistání dostatečně pomalý a dobře řiditelný. Při létání navíc není potřeba řešit obsluhu klapek ani podvozku.

Vlastnosti modelu F6F Hellcat
  • Lehká konstrukce z balzy a překližky
  • Originální potah Hangar 9® UltraCote® (Oracover)
  • Realistické zbarvení, samolepky markingu
  • Velký kryt trupu usnadňuje přístup k elektronice a bateriím
  • Dvoudílné křídlo s eloxovanou hliníkovou spojkou křídla
  • Bezproblémové sestavení, snadná přeprava a skladování
  • Robustní pevný podvozek a 100 mm kola v balení
  • Možnost zástavby volitelného elektrického zatahovacího podvozku E-flite® s pootočením nohy
  • Nalakovaný laminátová kryt motoru, výlisek makety motoru
  • Kryty podvozku a detaily kabiny zvyšují realismus modelu
  • Snadná instalace spalovacího i elektro motoru
  • Kompletní montážní příslušenství je součástí balení
HAN2765_a03.jpg

Doporučené příslušenství