Traxxas Nitro Sport 1:10 RTR černý

RC auto Traxxas Nitro Sport 2WD je ideální pro všechny, kteří chtějí začít se spalovacími modely aut. Je vybaven motorem TRX® Pro .15 a elektrickým systémem startovaní EZ-Start. Dokáže hravě zvládnout

TRA45104-1-BLK

Nové zboží

TRAXXAS

Prodej skončil

Více informací

Doporučené příslušenství

Náhradní díly

Telemetrie

Tuningové díly

Více informací

45104-1_a01.jpg

RC auto Traxxas Nitro Sport 2WD je ideální pro všechny, kteří chtějí začít se spalovacími modely aut. Je vybaven motorem TRX® Pro .15 s elektrickým systémem startovaní EZ-Start. Dokáže hravě zvládnout rychlost až 60 km/hod! Motor PRO .15 udělí autu brutální zrychlení, které oceníte při výjezdu ze zatáčky nebo na rychlých rovinkách. S Nitro Sport můžete jezdit po trávě či hlíně, štěrku či písku a skvělé terénní pneumatiky vás nenechají na pochybách o skvělé stabilitě během jízdy.

45104-1_a02.jpg
45104-1_b_podvozek.jpg
Podvozek

Nitro Sport si vydobylo pověst výkonného auta s dlouhou životností i díky odolné konstrukci podvozku, který kombinuje lehké kompozitní materiály s hliníkovým rámem 6061-T6 pod motorem. Unikátní dvojitá konstrukce šasi poskytuje maximální tuhost a světlou výšku, převodovka flex. Magnum 375™ je speciálně navržena pro velký točivý moment motoru TRX .15 a je navíc kromě bubínkové spojky vybaven nastavitelnou třecí spojkou.

44094-1_b_planet_prev.jpg
Diferenciálu

Planetový diferenciál s koly z tvrzené oceli nepotřebuje žádné nastavení! Nezávislé zavěšení, kotoučové brzdy, výkonné a citlivé High Torque servo řízení umožňují plynulé ovládání. Prachotěsná kuličková ložiska a olejové tlumiče Ultra Shocks™ s kvalitním těsněním zabraňuje únikům oleje a snižuje nutnou údržbu na minimum. Tří milimetrová hliníková část šasi pomáhá odvádět teplo z motoru.

45104-1_b_nitro_15.jpg
Motor s elektrickým startérem

Nitro Sport má snadnou údržbu a velmi jednoduché a čísté startování pomocí EZ-Starteru. K motoru je připevněn elektromotor, která přes převodovku umožňuje přes jednocestné ložisko nastartovat motor. Na autě je umístěn konektor s vývody motoru a žhavicí svíčky. Do tohoto konektoru se připojuje elektronika startéru, které obsahuje zdroj napětí pro žhavicí svíčku a napájí motor startéru. Stačí zmáčknout tlačítko a automatika vše obstará za Vás. V sadě je i baterie i s nabíječem pro EZ-Start. Naplníte nádrž palivem, nastartujete a jezdíte. Jednoduchý a čistý způsob startovaní, který zvládne každý. Volitelně lze motor startovat pomocí startovacích boxů pro závodní RC auta.

44094-1_b_pneu.jpg
Kola a pneumatiky

Pneumatiky jsou na discích nalepeny, kvalitní pryžová směs pneumatik zajišťuje skvělou přilnavost na všech površích, terénní vzorek na zadní nápravě pro přenos výkonu, drážkované pneumatiky na přední pro vynikající řízení.

44094-1_b_tlum.jpg
Tlumiče

Olejové tlumiče Ultra-Shocks mají exkluzivní X-kroužek pro snížení tření s vynikající odolností proti úniku oleje.

Doporučené palivo

Spalovací motor Traxxas TRX 3.3 lze po záběhu provozovat na palivo s obsahem nitromethanu od 10% do 33%. Pro běžné ježdění doporučujeme palivo s obsahem 16% - 20% nitromethanu podle charakteru povrchu dráhy a závodu. Nižší procento nitromethanu je vhodné pro závody s On-road charakterem, pro Off-road závody je lepší palivo s vyšším obsahem nitromethanu. Nižší procento nitromethanu také znamená snadnější seřízení motoru a menší opotřebení motoru. Vždy je však nezbytné po skončení denního ježdění aplikovat do motoru olej pro konzervaci motoru (tzv. after run olej), který ochrání kovové části motoru od koroze způsobené zbytky nitromethanu a pravidelně aplikovat olej do vzduchového filtru - doporučujeme používat olej na vzduchový filtr H-Speed (objednací číslo HSPM001).

Možnost tuningu

K dispozici je pro vylepšení auta množství tuningových dílů, jako např. bubínky odstředivé spojky s různým počtem zubů, hliníkové nebo titanové těhlice kol, kovové části poloos, hliníkové tlumiče Big Bore nebo Utra Shocks, pružiny různých tuhostí, laděný tlumič výfuku, voděodolná serva, různé typy disků a pneumatik pro veškeré závodní povrchy. Díky dostatečnému prostoru v krabičce přijímače lze nainstalovat RC soupravu Traxxas s telemetrií a telemetrickým senzory otáček motoru, teploty motoru a napětí přijímačové baterie. Do modelu lze pomocí konverzní sady TRA4400 nainstalovat i výkonnější motor Traxxas TRX 2.5R.

Vlastnosti
  • Nově rychlo nabíječ na 12 V s automatikou a konektorem do autozásuvky pro EZ-Startér
  • Rychlost až 60 km/hod!
  • Výkonný závodní motor PRO .15 s kompozitovým karburátorem
  • Nastavitelná kluzná spojka
  • Systém řízení Bellcrank s High Torque servem řízení
  • Hliníkové šasí 6061-T6 a kompozitní konstrukce podvozku
  • Přilepené pneumatiky Alias™ 2,8" s disky TRX® Twin-Spoke™
  • EZ-Start elektrický startovací systém
  • Magnum 281™ převodovka s kuličkovými ložisky
  • Diferenciál s planetovou převodovkou s ocelovými koly
  • Laděný výfuk
  • Výkonné kotoučové brzdy
  • X-Tra dlouhé, velkoobjemové, olejové tlumiče Ultra Shocks se silikonovým X-kroužkem pro zamezení úniku oleje
  • K dispozici v barevných provedení modrá, bílá, červená, černá ( v případě zájmu o konkrétní barvu uveďte prosím při objednání do poznámky)
45104-1_a03.jpg

Doporučené příslušenství

Náhradní díly

Telemetrie

Tuningové díly