ROMARIN Hasičská loď FLB-1 kit

Stavebnice RC modelu lodi na dálkové ovládání od firmy ROMARIN, hasičská loď FLB-1 kit. Vzorem loď FLB-1 na řece Rýn, pro účely požární a záchranné služby. Obsahuje plastové díly trupu a paluby a interiéru, dřevěné součásti, výkres, lodní šroub, maketové díly

KR-ro1091

Nové zboží

Romarin

Skladem: 1 ks
Prodejny a termíny doručení
Cena s DPH
(DPH CZ 21%)
4 699 Kč 4 605 Kč
Cena bez DPH
3 806 Kč

-94 Kč

B B

Více informací

Doporučené příslušenství

Více informací


Obsah balení



Stavebnice modelu lodi ROMARIN, hasičská loď FLB-1, obsahuje lisovaný trup z ABS plastu, laserem řezané části paluby a nástavby, díly paluby a interiéru, záďovou trubku s hřídelí, spojkou a vrtulí, maketové díly a drobné stavební příslušenství, výkresy a manuál.

Charakteristika

Stavebnice RC modelu lodi na dálkové ovládání od firmy ROMARIN, hasičská loď FLB-1 kit. Vzorem loď FLB-1 na řece Rýn, pro účely požární a záchranné služby. Obsahuje plastové díly trupu a paluby a interiéru, dřevěné součásti, výkres, lodní šroub, maketové díly a drobné stavební příslušenství.

FLB-1 je stavebnice rádiem řízeného modelu hasičského člunu v měřítku 1:25. FLB-1 byl vzorem hasičský člun. umístěný v Neussu. Do provozu byl uveden v roce 1983 a od té doby slouží na řece Rýn pro účely požární a záchranné služby.

Pro svou kompaktní konstrukci, možnou motorizaci, množství maketových detailů a funkčních prvků, je to velmi zajímacý model který není náročný na stavbu a zároveň umožňuje realizaci mnoha speciálních funkcí. Pro pokročilejší začátečníky i pro zkušené modeláře. Pro množství detailů a rozmanitost konstrukce, ale také pro akci na vodě si přijde na své každý.

K modelu se nabízí volitelné příslušenství, můžete si zakoupit sadu svítidel s lampami, světlomety, sloupky, radar, reproduktory, rumpál atd., je nutné zakoupit samostatně. Doplňky KR-ro1092 sada kování FLB-1. Další volitelné příslušenství KR-ro1093 je sada detailů paluby s hotovou přední deskou paluby s kapkovou strukturou. Pro ještě originálnější vzhled lze strukturované díly paluby přilepit na palubu ze stavebnice a nalakovat.

mantua_level_3.png
Stavební obtížnost

Modely lodí pro pokročilé vyžadují předchozí zkušenosti se stavbou modelů a zvládnuté techniky jednotlivých technologických kroků, jako je lepení, ohýbání, obšívání plachet, apod. Je nutné se orientovat ve výkresové dokumentaci, jednotlivé kroky a i celý postup si rozvrhnout. Případné detaily je je nutné si nastudovat a je potřeba počítat s tím, že stavba vyžaduje určitou míru kreativity a samostatnosti, protože návod se nemusí zabývat výrobou každého detailu.

Modely jsou obsáhlé a detailní, jejich dokončení trvá dlouho dobu a vyžaduje spoustu dokončovací prací na dílech.

kr-24521.jpg
RC i statický model

Stavebnice je navržena jako statický model, ale má připraveny všechny výřezy na instalaci pohonu a elektroniky. Díly pohonu a táhla je třeba pořídit samostatně.

Doporučujeme koupit

Pro stavbu doporučujeme koupit nářadí, lepidlo a barvy.

shesto_nar.jpg
Modelářské nářadí a podložka

Ke stavbě modelů lodí je nutné vhodné nářadí. Doporučujeme výbornou sadu Modelcraft nářadí pro lodní modeláře (sada 12ks), nebo Modelcraft nářadí pro modeláře (sada 18ks). Dále doporučujeme koupi nylonových svorek a nepostradatelné modelářské špendlíky. Pro úpravu, přesné řezaní, lepení dílů a také jako ochranu stolu doporučujeme modelářskou podložku.

shest_chemie.jpg
Lepidlo a barvy

Pro lepení doporučujeme univerzální disperzní lepidlo a Robitronic vteřinové lepidlo střední 20ml. K barvení doporučujeme akrylové emailové barvy. Barvy nanášejte kvalitními štětci (ploché štětce na povrchy, kulaté štětce pro detaily).

Doporučená minimální výbava lodního modeláře:
  • Modelářský nůž nebo skalpel
  • Mini vrtačka
  • Vrtáky o průměrech 0,5 až 3mm
  • Brusné papíry o různé zrnitosti
  • Nůžky
  • Pinzeta
  • Kolíčky na prádlo
  • Tužka
  • Pravítko
  • Sada jehlových pilníků
  • Šicí stroj na šití plachty

Doporučené příslušenství