FG Sportsline 08 Mini Cooper, 4WD, RTR

Sestavený model v 1/5 s lakovanou karoserií a náhonem 4x4 osazený spalovacím motorem. Model vč. RC soupravy připravený k jízdě.

FG155179R

Nové zboží

FG

Prodej skončil

Více informací

Tuningové díly

Více informací

Firma FG Modellsport patří ke stálicím na trhu s modely poháněných benzinovými motory a modelářské veřejnosti je dostatečně známá. Dá se říct, že právě tento výrobce byl jedním z prvních, který začal ze sériovou výrobou aut v měřítku 1:5 a 1:6. V dnešní době jeho nabídka zahrnuje nejen modely pro rekreační využití, ale i špičkové závodní podvozky F1 nebo Truck. V nabídce je současně velký sortiment tuningových dílů, závodně naladěných motorů, laděných výfuků apod.

Pro milovníky rychlých kol a závodních okruhů je určena série cestovních vozů Sportsline. Světlá výška těchto podvozků je předurčuje k využití na upraveném okruhu. Konstrukce s pohonem zadní nápravy je řešena s přihlédnutím na dosažení co nejlepšího vyvážení podvozku a nízko položeného těžiště. U svých podvozků 4x4 f. FG vyřešila mezinápravový náhon pomocí širokého ozubeného řemenu, který poskytuje přenos síly bez vůlí, má vysokou životnost a tichý chod. Základem je duralové šasi, další díly, jako jsou ramena, závěsy apod. jsou vyrobeny z plastu plněného skelnými vlákny. Podvozek je kompletně osazen kuličkovými ložisky. O odpružení se olejové tlumiče s vinutými pružinami. Model je poháněn výkonným benzinový motorem Zenoah o obsahu 23ccm s laděným tlumičem výfuku. Výkon je na zadní kola přenášen přes několikanásobný převod řešený pomocí ozubených kol. Diferenciál zadní nápravy je planetový a veškeré převody jsou kovové.

Tuningové díly