Estes Sky Twister RTF, Launch Set

Model rakety Estes Sky Twister je na raketové motory řady B a C. Rychlo stavebnice Sky Twister z hotových plastových barevně upravených dílů je zárukou snadného uvedení do světa raket. Po dosažení vr

RD-ES1438

Nové zboží

Estes

Prodej skončil

Více informací

Doporučené příslušenství

Náhradní díly

Více informací

RD-ES1438_obal.jpg

Model rakety Estes Sky Twister je na raketové motory řady B a C. Rychlo stavebnice Sky Twister z hotových plastových barevně upravených dílů je zárukou snadného uvedení do světa raket. Po dosažení vrcholu dráhy se oddělí hlavice a snáší se na rotující vrtuli k zemi. Návrat rakety padákem. Tělo rakety je zářivě žluté barvy, která zajišťuje výbornou viditelnost během letu. Raketa může vystoupat až do výšky 180 metrů

Náročnost stavby rakety E2X

Model rakety není potřeba barvit a k sestavení není potřeba speciálního nářadí. Všechny díly jsou nabarveny a připraveny k sestavení. Raketu je nutné slepit, nalepit potisky a je připravena k letu. Stavba rakety zabere přibližně jednu hodinu.

Informace k přípravě rakety a odpálení najdete v článku.

Odpalovací rampa

Odpalovací rampa zajišťuje oporu rakety při stratu. Rampa se jednoduše rozloží, bez použití lepení nebo speciálního nářadí. Samotná raketa se pomocí startovacího ouška nasune na vodící tyč, čímž je zajištěn přímý let rakety při startu. Některé typy ramp jsou nastavitelné v rozpětí 30°a je možné je osadit širší tyčí pro vetší typy raket.

astronpad.jpg
Odpalovací zařízení

Ovladač elektrického odpalovacího systému je nepostradatelný pro bezpečný start modelů raket. Odpálení rakety je realizováno pomocí elektrického proudu, který zažehne motory. K zážehu stačí stisk jediného tlačítka na pultu a Vy tak můžete sledovat celý start rakety z bezpečné vzdálenosti.

K napájení panelu je potřeba pouze dokoupit 9 V baterii. Pro napájení elektronického odpalovacího zařízení používejte výhradně alkalickou baterii. Běžné zinko-chloridové 9V baterie nejsou schopny dodat potřebný proud pro spolehlivé zapálení elektrického startéru!

Doporučené příslušenství

Náhradní díly