Traxxas Spartan RTR červený

Rychlý člun Traxxas Spartan BL je poháněn střídavým motorem s vodním chlazením, programovatelným regulátorem s reverzem a vodním chlazením kompatibilním s LiPol nebo dvěma 7 čl. bateriemi NiMH. Rychlost přes 80 km/h!

TRA57076-4-REDR

Nové zboží

TRAXXAS

Skladem: 3 ks
Prodejny a termíny doručení
Cena s DPH
(DPH CZ 21%)
12 599 Kč 12 347 Kč
Cena bez DPH
10 204 Kč

-252 Kč

B B

Více informací

Náhradní díly

Telemetrie

Více informací


Obsah balení


Balení obsahuje kompletně sestavený model lodi s nainstalovanými komponenty: Traxxas střídavý motor Velineon 540XML, Traxxas střídavý regulátor Velineon VXL-6s Marine, Servo 2056, Traxxas přijímač TQi 5 kan. TSM, telemetrie. Vysílač Traxxas TQi 2.4 GHz s možností instalace BlueTooth modulu. Stojánek na loď, mazací tuk na lodní hřídel, sada nářadí, návod v češtině, manuál EN, DE, FR, SP.


Charakteristika






Rychlý člun Traxxas Spartan BL je poháněn střídavým motorem s vodním chlazením, programovatelným regulátorem s reverzem a vodním chlazením kompatibilním s LiPol nebo dvěma 7 čl. bateriemi NiMH. Rychlost přes 80 km/h! Spartan je loď která dělá čest svému výrobci. Čistý, moderní design trupu, integrované přihrádky na baterie pro širokou škálu baterií, výkonné rádio TQi 2,4 GHz s inovativním systémem Traxxas Stability Management (TSM) udržuje Spartan pod úplnou kontrolou. Spartan má sílu, rychlost, pohodlí a hlavně zábavu! Připravte se na konečný výlet RC lodí od Traxxas.




TRA57076-4_9.jpg



TRA57076-4_b_trup.jpg
Konstrukce trupu

Základem extrémních výkonů lodě Spartan je její zcela nový trup, čisté linie trupu mají pro co nejvyšší tuhost vytvořeno stupnění. Lehký a pevný trup ze speciálního plastu plněného skelnými vlákny musí odolávat vysokému namáhání výkonného střídavého pohonu a je lehčí než laminátový trup. Zadní přepážka obsahuje upevnění vyvažovacích plošek, kormidel, podpěr a náhonu, což eliminuje potřebu dalších výztuží v trupu. V přídi má Spartan, tvarovanou pěnovou výplň, která zpevňuje trup a zabraňuje potopení lodi při nehodě. Spartan má provedeno výrazné zbarvení trupu, je proto na vodě výborně viditelný.





57076-4b_korm.jpg
Účinná kovová kormidla

Modře eloxované hliníková kormidlo umožňuje přesné řízení vašeho člunu. Chlazení motoru a regulátoru je zajištěno nasáváním vody otvorem v kormidle, které je účinnější i při nižších rychlostech.





TRA57076-4_b_mot.jpg
Velineon 540XL

Střídavý motor Velineon 540XL s vodním chlazením má vytvořen speciálně tvarovaný chladící plášť, ve kterém cirkuluje voda. Motor Velineon 540XL má vyvážený rotor, vysokootáčková ložiska a neodymový magnet s vysokou tepelnou stabilitou.





TRA57076-4_b_reg.jpg
VXL-6s Marine BL

Regulátor VXL-6s Marine BL je vodotěsný, vodou chlazený, s možností napájení 6-8 čl. NiMH nebo 2-6 čl. LiPol baterií. Má tři programovatelné profily, Sport, Race a Training. Sport má 100% vpřed, 15% reverz, Race pouze 100% vpřed a Training 50% vpřed, 15% reverz . Samozřejmostí je tepelná ochrana proti přetížení a nadproudová ochrana.





57076-4-b_trup.jpg
Blok pohonu

Pro maximálně jednoduchý servis je celý blok pohonu odnímací. Obsahuje všechny díly pohonu i řízení, tedy motor s regulátorem a přijímač se servem. Stačí povolit dva šrouby a celý tento modul lze vyndat z trupu a pohodlně na stole pak provést potřebné servisní úkony. Baterie jsou umístěny po bocích trupu a jsou poutány pomocí rychloupínacích pásků. Spartan má nízko položené těžiště a díky tomu i vysokou míru stability.





TRA57076-4_5.jpg



TRA57076-4_link.jpg
BlueTooth

Traxxas pro Vás připravil zcela novou řadu RC souprav s BlueTooth LE konektivitou pro RC modely aut. Původně bylo možné RC vysílače vybavit dokovací stanicí pro zařízení od Apple. Traxxas pokračuje ve vývoji dále a připravil pro Vás RC vysílač se slotem pro bezdrátový BlueTooth modul. Díky tomu můžete k vysílač bezdrátově připojit jakékoliv zařízení s BlueTooth rozhraním a operačním systémem Apple iOS (iPhone, iPod, iPad, ...) nebo Google Android (Samsung Galaxy, ...). Aplikace Traxxas Link pro zařízení od Apple je k dipozici zdarma na AppStore, aplikace pro zařízení Google Android je zdarma na stránkách GooglePlay.





TRA57076-4_b_aplikace.jpg
Traxxas Link App

Traxxas Link App je výkonná aplikace, která Vám dává naprostou kontrolu nad provozem a laděním RC modelu Traxxas s ohromující vizualizací a absolutní přesností nastavení. Traxxas Link zobrazuje telemetrická data v reálném čase, měří rychlost, otáčky, teplotu a napětí baterie. Nastavení RC modelů můžete sdílet, můžete si vytvořit libovolný počet profilů pro konkrétní trať nebo uživatele, např. děti. Vše v aplikaci s brilantní grafikou, která je samozřejmostí od Traxxasu.




Vlastnosti


  • Kompletně sestaven a připraven k jízdě
  • Kvalitní nejnovější RC souprava Traxxas TQi 2.4 GHz s možností instalace BlueTooth modulu pro bezpečné řízení lodi
  • Vodou chlazený, vodotěsný regulátor VXL-6s Marine od světového výrobce Castle
  • Regulátor napájený až 6 čl. LiPol
  • Silové zlacené konektory Traxxas ID
  • 4A rychlo nabíječ na 12V s konektorem do autozásuvky
  • Výkonný střídavý motor Velineon 540 XL s vodním chlazením od světového výrobce Castle
  • Samostatný modul obsahuje přijímač, servo, motor a regulátor
  • Modře eloxované hliníkové díly kormidla a náhonu
  • Trimovací plošky z nerezové oceli
  • Vodotěsné servo řízení High Torque
  • Obsahem balení je i stojánek a mazací tuk hřídele


* Informace o specifikaci voděodolnosti naleznete v návodu k použití. Tipy a triky na provoz v mokrém prostředí naleznete v blogu.




57076-4-Spartan-2020-PINK-side-right.jpg

Doporučujeme koupit


Pro zprovoznění potřebujete 4x AA baterie pro vysílač, pohonné baterie a vhodný nabíječ pro pohonné baterie. Pro běžný provoz v každém případě potřebujete speciální mazací tuk pro mazání lodní hřídele případně mazničku s mazacím tukem Marine. Nejlepších výsledků dosáhnete instalací dvojice 3-článkových LiPol baterií pro auta do série o kapacitě nejméně 5000mAh. Do modelu lze volitelně nainstalovat Bluetooth modul a telemetrii - senzor napětí a teploty. Položky jsou uvedeny v sekcích Doporučené příslušenství, Baterie a Telemetrie.




battery.jpg
Doporučené akumulátory LiPol

Model lze provozovat na dvojici identických 2 nebo 3 článkových LiPol akumulátorů.



  • Pro běžné ježdění dvojice 2S LiPo akumulátorů Traxxas LiPo 7.4 V 5800 mAh
  • Pro delší jízdní čas dvojice 2S LiPo akumulátorů Traxxas LiPo 7.4 V 7600 mAh
  • Pro vyšší výkon dvojice 3S LiPo akumulátorů Traxxas LiPo 11.1 V 5000 mAh




charger.jpg
Doporučené nabíječe Traxxas

Univerzálními nabíječi Traxxas lze nabíjet akumulátory Traxxas typu LiPo a NiMH. Nabíječe Traxxas představují jednoduchý a bezpečný způsob nabíjení akumulátorů. Společnost Traxxas využívá jedinečný systém iD, díky tomu máte vždy jistotu, že vše jednoduše a bezpečně zapojíte. V konektoru akumulátoru je integrovaný čip, který nabíječ Traxxas automaticky rozpozná a nastaví za Vás všechny parametry nabíjení akumulátoru. Více informací zde.




  • Síťový nabíječ Traxxas EZ-Peak 50W s jedním výstupem
  • Síťový nabíječ Traxxas EZ-Peak 2x50W se 2 výstupy

Náhradní díly

Telemetrie