Traxxas DCB M41 RTR fialový

Výkonný RC model lodi na dálkové ovládání Traxxas DCB M41 Widebody dosahuje rychlosti přes 80 km/hod. Délka trupu 103 cm, stabilizace TSM, vysílač TQi 2.4 GHz, výkonným střídavým motorem Velineon 540 XL s vodním chlazením a regulátorem VXL-6s Marine BL.

TRA57046-4-PRPL

Nové zboží

TRAXXAS

Prodej skončil

Více informací

Doporučené příslušenství

Náhradní díly

Telemetrie

Více informací


Obsah balení


Obsahem balení je RC model lodi Traxxas DCB M41 Widebody se stabilizací TSM, s nainstalovanými komponenty: Traxxas střídavý motor Velineon 540XML s vodním chlazením a Traxxas střídavý regulátor Velineon VXL-6s Marine, Traxxas servo 2056 6.2kg.cm voděodolné a Traxxas přijímač TQi 5 kan. TSM. Dále je v balení Traxxas vysílač TQi 2 kanálový, stojánek, drobné příslušenství a návod v češtině, manuál EN, DE, FR, SP. Obsahem balení nejsou akumulátory a nabíječ.


Charakteristika



TRA57046-4_1.jpg


Autentický vzhled

Skutečný závodní člun DCB M41, vyráběný firmou Dave´s Custom Boats, dosahuje rychlosti přes 250 km/h, je poháněn benzinovým motorem až o výkonu 1550 koní. Traxxas pro Vás připravil dálkově řízený model lodi, který Vás rozhodně nezklame. Délka trupu je 105 cm, samozřejmostí je stabilizace Traxxas TSM, RC souprava Traxxas TQi a osvědčený pohon. Pro zprovoznění potřebujete pouze pohonné baterie a nabíječ.







Nový trup

Základem extrémních výkonů RC modelu lodě DCB M41 Widebody je její zcela nový trup typu katamarán s nízkým odporem na vodě a výbornou stabilitou a řiditelností. Lehký a pevný trup ze speciálního plastu musí odolávat vysokému namáhání výkonného střídavého pohonu a je lehčí než laminátový trup. Zadní přepážka obsahuje upevnění trimovacích plošek, kormidel, podpěr a náhonu, což eliminuje potřebu dalších výztuží v trupu. V trupu má tvarovanou pěnovou výplň, která dále zpevňuje trup a činí loď "nepotopitelnou". Widebody má výrazné zbarvení trupu, je proto na vodě výborně viditelný.




57046-4_DCB-M41-2020-ORNGX-side-right.jp



TRA57046-4_33.jpg
Detailní kokpit

Výkonná RC loď na dálkové ovládání Traxxas DCB M41 věrně reprodukuje tvar kokpitu, s důrazem na detaily, jako jsou ukazatele na palubní desce, reproduktory, volant, sedačky a další. Výborně zpracovaný kokpit koresponduje se vzhledem celé lodi a vytváří tak umělecké dílo se srdcem démona.





TRA57046-4_54.jpg
Hřídel a rychloupínací mechanismus

Loď Traxxas M41, využívá jedinečný způsob uchycení ohebné hřídele, pomocí upínací kleštiny. Toto řešení dokonale vycentruje hřídel s motorem a zajišťuje hladký a bezpečný provoz bez možnosti uvolnění. Když je čas na údržbu, kleština se rychle uvolní otočením klíče. Po uvolnění se podpěrný a ohebný kabel jednoduše vysune. Servis je maximálně snadný a Váš RC model Traxxas M41můžete mít neustále ve špičkovém stavu.





TRA57046-4_35.jpg
Lodní šroub

Loď Traxxas M41 je vybavena lodním šroubem z kompozitního materiálu, který díky svému promyšlenému tvaru minimalizuje tvorbu kavitace! Lodní šroub je lehký a odolný, bez nutnosti vyvážení.


Kavitace je jev, který vzniká velmi rychlým pohybem lodního šroubu ve vodě, při němž vznikají bubliny vyplněné vakuem a následně vodní párou. Tyto bubliny při vymizení podtlaku kolabují za vzniku rázové vlny, která má destruktivní účinky na okolní materiál.





TRA57046-4_38.jpg
Odolné hliníkové kormidlo

Pro maximální přenos výkonu střídavého motoru a přesné, ostré řízení, je kormidlo a ostatní komponenty vyrobeny z velmi odolného extrudovaného hliníku řady 6000, který je modře eloxován a vyleštěn. Ke kormidlu je připojena hadička, jež přivádí vodu k chladicímu systému motoru a regulátoru.


Dvě trimovací plošky na spodní straně trupu jsou vyrobeny a nerezové oceli a zaručí perfektní stabilitu lodi i ve vysokých rychlostech.





TRA57046-4_18.jpg


Úžasná grafika

Poutavá grafika dělá z této dálkově ovládané lodi opravdový skvost na vlnách. Jedinečný motiv také zajistí výbornou viditelnost lodi za všech podmínek.




TRA57046-4_37.jpg
Snadný servisní přístup

Pro maximálně jednoduchý servis je celý blok pohonu odnímací. Obsahuje všechny díly pohonu i řízení, tedy motor s regulátorem a přijímač se servem. Stačí povolit dva šrouby a celý tento modul lze vyndat z trupu a pohodlně na stole pak provést potřebné servisní úkony. Baterie jsou umístěny po bocích trupu a jsou poutány pomocí rychloupínacích pásků. RC model lodi M41 má nízko položené těžiště a díky tomu i vysokou míru stability.





TRA57046-4_59.jpg
Voděodolná elektronika

Samozřejmostí u toho modelu je voděodolná konstrukce všech komponentů, které jsou dimenzovány tak, aby minimalizovali možnost vniknutí vody. Přijímač je uložen v krabičce s těsnícími O-kroužky, jimiž je vybaveno i servo řízení.





TRA57046-4_49.jpg
Střídavý motor Velineon 540XML

Střídavý motor Velineon 540XML s vodním chlazením má vytvořen speciálně tvarovaný chladící plášť, ve kterém cirkuluje voda. Motor Velineon 540XML má vyvážený rotor, vysokootáčková ložiska a neodymový magnet s vysokou tepelnou stabilitou.



  • 1800 ot/V/min
  • Max. 6 čl. LiPo
  • Výstupní hřídel 5 mm




TRA57046-4_50.jpg
Výkonný regulátor

Regulátor VXL-6s Marine BL je voděodolný, vodou chlazený, s možností napájení 6 - 8 čl. NiMH nebo 2 - 6 čl. LiPol. Má tři programovatelné profily, Sport, Race a Training. Sport má 100% vpřed, 15% reverz, Race pouze 100% vpřed a Training 50% vpřed, 15% reverz. Samozřejmostí je tepelná ochrana proti přetížení a nadproudová ochrana.





6528-TQi-BT-Transmitter-2Ch.jpg
RC souprava Traxxas TQi s Bluetooth ready

Traxxas pro Vás připravil zcela novou řadu dvoukanálových RC souprav s Bluetooth konektivitou. Bluetooth modul (prodává se samostatně), umožní spojit RC model s přehlednou grafickou aplikací Traxxas Link, kterou si bezplatně naistalujete do Smartphonu.




Aplikace Traxxas Link pro zařízení od Apple je k dispozici zdarma na AppStore, aplikace pro zařízení Google Android je zdarma na stránkách GooglePlay.





screens-features-anima.gif

Traxxas Link App je výkonná aplikace, která Vám dává naprostou kontrolu nad provozem a laděním RC modelu Traxxas s ohromující vizualizací a absolutní přesností nastavení. Traxxas Link umí zobrazit telemetrická data, která poskytuje model v reálném čase, například rychlost, otáčky, teplotu, napětí baterie a náklon modelu. (Poskytovaná telemetrie se liší dle konkrétního typu modelu). Nastavení RC modelů můžete sdílet, můžete si vytvořit libovolný počet profilů pro konkrétní trať nebo uživatele, např. děti. Vše v aplikaci s brilantní grafikou, která je samozřejmostí od Traxxasu.




Možnosti telemetrie se liší dle jednotlivých modelů. Pro získání telemetrických dat může být nutné instalovat telemetrická čidla. Kompatibilní díly telemetrie s tímto modelem naleznete v sekci "Příslušenství - Telemetrie". Více informací o instalaci telemetrie zde.





TSM_logo.png
Traxxas Stability Management

Stabilizační systém Traxxas Stability Management (TSM) umožňuje zažít nejen výkon, rychlost, zrychlení a projíždění zatáček extrémní rychlostí, ale zaručuje mnohem snažší řízení a kontrolu nad model. 3-osé MEMS senzory v přijímači neustále snímají polohu modelu jemně korigují model do Vámi požadovaného směru.




Vlastnosti


  • Model lodi je vyráběn pod licencí společnosti DCB M41
  • Vše je kompletně sestaveno a připraveno k jízdě
  • Volatvová RC souprava Traxxas TQi 2.4 GHz s přijímačem se stabilizací TSM (Traxxas Stability Management) pro bezpečné řízení lodi
  • Vodou chlazený, voděodolný regulátor VXL-6s Marine od světového výrobce Castle
  • Regulátor napájený až 6 čl. LiPol
  • Silové zlacené konektory s technologií Traxxas ID
  • Výkonný střídavý motor Velineon 540 XL s vodním chlazením od světového výrobce Castle
  • Samostatný modul obsahuje přijímač, servo, motor a regulátor
  • Modře eloxované hliníkové díly kormidla a náhonu
  • Trimovací plošky z nerezové oceli
  • Voděodolné servo řízení
  • Šrouby, podložky a matice jsou vyrobeny z nerezové oceli


* Informace o specifikaci voděodolnosti naleznete v návodu k použití. Tipy a triky na provoz v mokrém prostředí naleznete v blogu.




TRA57046-4_57.jpg

Doporučujeme koupit


Pro zprovoznění potřebujete 4x AA baterie pro vysílač, pohonné baterie a vhodný nabíječ pro pohonné baterie. Pro běžný provoz v každém případě potřebujete speciální mazací tuk pro mazání lodní hřídele případně mazničku s mazacím tukem Marine. Nejlepších výsledků dosáhnete instalací dvojice 3-článkových LiPol baterií pro auta do série o kapacitě nejméně 5000mAh



Vzhledem k charakteru lodi doporučujeme pro pohon používat výhradně LiPo akumulátory ve vyztuženém obalu (semi-hardcase nebo hardcase).




battery.jpg
Doporučené akumulátory LiPol

Model lze provozovat na dvojici identických 2 nebo 3 článkových LiPol akumulátorů.



  • Pro běžné ježdění dvojice 2S LiPo akumulátorů Traxxas LiPo 7.4 V 5800 mAh
  • Pro delší jízdní čas dvojice 2S LiPo akumulátorů Traxxas LiPo 7.4 V 7600 mAh
  • Pro vyšší výkon dvojice 3S LiPo akumulátorů Traxxas LiPo 11.1 V 5000 mAh




charger.jpg
Doporučené nabíječe Traxxas

Univerzálními nabíječi Traxxas lze nabíjet akumulátory Traxxas typu LiPo a NiMH. Nabíječe Traxxas představují jednoduchý a bezpečný způsob nabíjení akumulátorů. Společnost Traxxas využívá jedinečný systém iD, díky tomu máte vždy jistotu, že vše jednoduše a bezpečně zapojíte. V konektoru akumulátoru je integrovaný čip, který nabíječ Traxxas automaticky rozpozná a nastaví za Vás všechny parametry nabíjení akumulátoru. Více informací zde.




  • Síťový nabíječ Traxxas EZ-Peak 50W s jedním výstupem
  • Síťový nabíječ Traxxas EZ-Peak 2x50W se 2 výstupy

Doporučené příslušenství

Náhradní díly

Telemetrie