KIADE Arno XI 1954 1:12

Neplovoucí model rychlostního historického člunu KIADE Riva Arno XI v měřítku 1:12 z roku 1954, který byl řízen Nando Dell'Orto. Hotový model je postaven přesně jako skutečná loď do nejmenších detailů

KR-25545

Nové zboží

Kiade

Prodej skončil

Více informací

Více informací

Neplovoucí model rychlostního historického člunu KIADE Riva Arno XI v měřítku 1:12 z roku 1954, který byl řízen Nando Dell'Orto. Hotový model je postaven přesně jako skutečná loď do nejmenších detailů. Byl vybavený motorem V12. Postaven byl podle původních plánů.

Zpracování provedeno do nejmenších podrobností. Věrná přístrojová deska s volantem a detailním kokpitem, větrný štítek s kovovým kováním, řada drobných kování, výfuk motoru, perfektní zpracování dřevěných částí trupu. K dosažení dokonale hladkého trupu a paluby se nanáší 10 vrstev laku, se stále jemnějšími fázemi broušení. Závěrečná fáze spočívá v aplikaci několika vrstev lesklého laku.

Na začátku šedesátých let se Nando Dell'Orto, slavný závodník na motorových člunech rozhodl použít 12-ti válcový motor Ferrari v trupu, který připravila loděnice Cantieri Timossi. Trup byl určen závodní třídu 800 kg. Motor připravil Rinaldo Tinarelli, který byl znám jako "čaroděj", konstrukce trupu byla vyrobena z dřevěných nosníků pokrytých překližkou. Motor a velká ploutev na trupu, zbarvená v červené barvě Ferrari, a značkou Ferrari, se staly symbolem síly a agresivity.