KIADE Riva Ariston 1:10

Neplovoucí model KIADE Riva Ariston v měřítku 1:10 z roku 1953. Klenot od firmy Kiade s výhradní licencí Riva. Hotový model je postaven z mahagonu přesně jako skutečná loď s přesným kováním (chromovan

KR-25526

Nové zboží

Kiade

Prodej skončil

Více informací

Více informací

Neplovoucí model KIADE Riva Ariston v měřítku 1:10 z roku 1953. Klenot od firmy Kiade s výhradní licencí Riva. Hotový model je postaven z mahagonu přesně jako skutečná loď s přesným kováním (chromovaná mosaz), čalouněná sedadla, dokonale hladký trup v zrcadlovém lesku (10 vrstev laku).

Luxusní provedení makety skutečné lodi, neuvěřitelně detailní zpracování do nejmenších podrobností. Věrná přístrojová deska s volantem a detailním kokpitem, větrný štítek s kovovým kováním a stěračem, reflektor, světla, řada drobných kování, perfektní zpracování dřevěných částí trupu. K dosažení dokonale hladkého trupu a paluby se nanáší 10 vrstev laku, se stále jemnějšími fázemi broušení. Závěrečná fáze spočívá v aplikaci několika vrstev lesklého laku, které mají pro tyto čluny charakter "zrcadlového efektu".

Loď Riva Riva Ariston byla stavěna v letech 1953 až 1971 v počtu 807 kusů. Byla vybavena motory Chriscraft s výkonem 158 koní, 175 koní nebo V8 s výkonem 185 koní, Chrysler V8 s výkonem 177 koní a Riva V8 o výkonu 220 koní a představovala tak symbol luxusu a eleganci ve světě lodí. Ariston se proslavil svými čistými liniemi a rychlostí. Během fáze výroby docházelo k různým změnám v provedení.