Prodej skončil
Zobrazit větší

Gift-Set 05719 - Royal Swedish Warship "VASA" (1:150)

Model lodě ke slepení

18-5892

Nové zboží

Revell

Prodej skončil

Více informací

Více informací

Model lodě ke slepení. Velikost: 1:150; 45,5 cm. Balení obsahuje: 330 dílků ke slepení, lepidlo, štětec a agua barvičky 09, 17 (x2), 31, 89, 381, 382 (x2) (5 ml).

V prodeji od 4. 3. 2015.

Informace o originálu:
V roce 1625 vypsal švédský král Gustav Adolf II. zakázku na výrobu vlajkové lodi jeho baltské flotily, která dostala označení VASA. Pod vedením holandského loďařského mistra pracovalo v královské loděnici ve Stockholmu na zakázce celkem 400 řemeslníků. Trup se dvěma dělovými palubami vyrobený z dubového dřeva byl dokončen na počátku roku 1628. S více než 700 honosnými pozlacenými řezbami, sochami a další výzdobou se nakonec z VASY stala loď skutečně velkolepé nádhery. Její délka 69 m a výzbroj v podobě 72 kanónů činily z této válečné lodi, pojmenované po vládnoucí královské dynastii, jedno z největších plavidel své doby. Jelikož ji král naléhavě potřeboval ve válce proti Polákům, napnula VASA 10. srpna 1628 ve stockholmském přístavu poprvé slavnostně své plachty. Při silném poryvu větru však do otevřených střílen pronikla voda a během několika krátkých chvil se loď před zraky shromážděných davů potopila. O 328 let později byla VASA na dně moře znovu objevena a v roce 1961 se ji podařilo vyzvednout z vody. Rozsáhlé pátrání po chybějících částech plavidla, jejich rekonstrukce a konzervace probíhají dodnes. Od roku 1990 je však díky usilovné práci tato jedinečná a dnes již téměř kompletní loď vystavena ve Vasa Museum ve Stockholmu.

Informace o modelu:
Obsah balení: 1 plastová stavebnice, 8 barev Aqua Color, lepidlo a štětec

- Detailně zpracovaný trup s řadou konstrukčních prvků a bohatými dekoracemi
- Paluby s imitací dřeva a palubními průlezy
- Záď bohatě vyzdobená spoustou soch
- Detailně zpracované stěžně
- Detailně zpracovaná příď lodi
- Věrně provedená děla
- Samostatné střílny
- 2 záchranné čluny
- Předpřipravené úpony stěžňů
- Vzorované plachty
- Vlákno pro vytvoření autentického lanoví
- Stojan pro vystavení modelu
- Pestrobarevné vlajky

Potřebné barvy:
- základní: 35, 50, 94, 95, 314, 360
- další: 05, 06, 15, 77, 68, 52, 331, 87

Informace o modelu:
Měřítko: 1:150
Počet dílů: 330
Délka: 455 mm
Výška: 345 mm
Obtížnost: 5

Doporučeno pro děti od 13 let.

Pozor!/ Nevhodné pro děti do 8 let. Děti mohou výrobek používat pouze pod dohledem dospělé osoby.

Akrylová barva pro modeláře Revell Aqua Color (5 ml)
Návod na použití: Vodou ředitelná akrylová barva. Před použitím barvu dobře promíchejte. Nanášejte štětcem, nebo stříkáním na suchý, čistý povrch. Nehořlavá báze, rychle zasychá – nebarvitelné po 1 hodině, úplně uschne za 2–3 hodiny, podle tloušťky vrstvy. V případě potřeby zřeďte vodou. Použitím nevhodného ředidla se může barva zničit! Čistí se ředidlem Revell Aqua Color Clean. Na stříkání se doporučuje ředění maximálně 20 - 25 %. Štětec a pomůcky ihned po použití vypláchněte vodou. Nádobku po použití pevně uzavřete. Po otevření spotřebujte co nejdříve, barva přístupem vzduchu zasychá. Chraňte před mrazem. Obsahuje Směs látek 5-chlor-2methylisothiazol-3(2H)on a 2-methylizothiazol3(2H)-on s chloridem hořečnatým a dusičnanem hořečnatým. Může vyvolat alergickou reakci.
Upozornění: Uchovávejte mimo dosah dětí. Zneškodněte tento materiál a jeho obal ve sběrném místě pro zvláštní nebo nebezpečné odpady. Pozor! Nevhodné pro děti do 8 let. Děti mohou výrobek používat pouze pod dohledem dospělé osoby.

Tekuté lepidlo na plasty Revell Contacta Professional
Návod na použití: Vhodné na přesné lepení sestavovaných modelů. Balení s jehlovým aplikátorem. Lepidlo naneste na jednu plochu. Lepené plochy k sobě přitlačte mírným tlakem. Spoj schne 5-10 sekund, dokonale vytvrdne do 1 hodiny. Přečtěte a uschovejte.
Varování! Obsahuje: n-Butylacetat. Hořlavá kapalina a páry. Může způsobit ospalost nebo závratě. Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku. Uchovávejte mimo dosah dětí. Před použitím si přečtěte údaje na štítku. Chraňte před teplem/jiskrami/otevřeným plamenem/horkými povrchy. Zákaz kouření.Tento výrobek není hračka!