Hobbyzone AeroScout 1.1m SAFE RTF, Spektrum DXe

RC model letadla AeroScout S s rozpětím 1,1 m ideální model pro výuku létání. Koncepce hornoplošníku s tlačnou vrtulí a pevným podvozkem s velkými koly a elektronická stabilizace minimalizuje riziko

HBZ3800

Nové zboží

Hobbyzone

Prodej skončil

Více informací

Náhradní díly

Doporučené příslušenství

Více informací

Hledáte ideální model pro výuku létání? RC model letadla AeroScout S je přesně pro vás. Koncepce hornoplošníku s tlačnou vrtulí a pevným podvozkem s velkými koly a elektronická stabilizace s ochranou letové obálky SAFE, maximálně sníží riziko poškození modelu při vašich prvních pokusech.

HBZ3800_a01.jpg

Další důležitou podmínkou dobrého cvičného modelu, je jeho odolnost proti poškození. Vrtule schovaná za křídlem zajišťuje perfektní ochranu pohonné jednotky a vrtule. Model AeroScout S je vyroben z velmi odolné hmoty EPO, která je navíc vyztužena konstrukčními prvky, proto velmi dobře odolává i nešetrným přistáním začátečníků. Velká kola s řiditelnou příďovou nohou usnadňují start a přistání na různých ploších, včetně trávy ve velkých parcích, na hřišti nebo na louce.

Verze Ready-To-Fly (RTF) obsahuje vysílač Spektrum DXe vybavený špičkovou řídicí technologií DSMX® 2,4GHz plus baterii LiPol a nabíječ Spektrum s technologií Smart, která nejen usnadňuje ale i zvyšuje bezpečnost nabíjení. To znamená, že už nepotřebujete nic dokupovat ale jen létat! A co až se naučíte létat? Zábava nekončí, model umí víc než byste mysleli. Výkonný střídavý motor bohatě stačí na to abyste s modelem začali provádět vaše první akrobatické kousky včetně přemetů, výkrutů ale i letů na zádech. Lehká konstrukce a nízké plošné zatížení křídla navíc poskytují velmi širokou letovou obálku a neuvěřitelnou ovladatelnost, kterou ocení i zkušení piloti.

HBZ3800_a02.jpg

Ptáte se, jak je tak širokého rozsahu letových možností dosaženo? Kromě správné koncepce modelu AeroScout S, je zásadním prvkem elektronická ochrana letové obálky SAFE (Sensor Assisted Flight Envelope), která pomáhá předcházet rychlosti, ztrátě orientace a pádům, takže se téměř každý může naučit úspěšně létat. Režimy pro začátečníky, středně pokročilé a zkušené, umožňují zvolit úroveň stability a kontroly, kterou potřebujete, nebo jste připraveni vyzkoušet pouhým přepnutím přepínače. Navíc se můžete okamžitě vrátit do rovného letu pomocí Panic Recovery - stisknutím tlačítka v libovolném letovém režimu. To vše díky osvědčenému přijímači Spektrum AR636.

Vlastnosti modelu AeroScout S
  • 100% kompletní set, včetně vysílače, baterie a nabíječe
  • Technologie SAFE®, která pomáhá při létání a usnadňuje výuku
  • Letové režimy Začátečník, Středně pokročilý a Zkušený
  • Panic Recovery - pouhým stiskem tlačítka uvede model do rovného letu
  • Vysílač Spektrum DXe s technologií DSMX® 2,4GHz pro spolehlivé řízení bez rušení
  • Smart LiPo baterie Spektrum 2200mAh 3S 11,1V
  • Smart nabíječ S120 USB-C pro snadnější a bezpečnější nabíjení
  • Výkonný střídavý motor pro vynikající výkon a dlouhou dobu letu
  • Tlačná vrtule pro vyšší bezpečnost a lepší ochranu pohonné jednotky
  • Velké pneumatiky a řiditelné příďové kolo pro snadné vzlety a přistání
  • Model létí i akrobacii, jako přemet, výkrut, let na zádech a další
  • Lehká, ale extrémně odolná konstrukce EPO
Logo_SAFE.png

AeroScout S má integrovanou inteligentní technologii SAFE™ (Sensor Assisted Flight Envelope), která maximálně zvyšuje bezpečnost letu a zajišťuje klidný let. Zároveň ale zachovává plnou řiditelnost modelu, takže pilot má pocit maximálního bezpečí. Nejnovější technologie pro bezpečnou výuku létání zajišťuje nejen klidný stabilní let (AS3X), ale má i funkci pro uvedení modelu do vodorovného letu tlačítkem. Pokud se začátečník dostane do nestabilní polohy, stačí zmáčknout tlačítko a model sám přejde do vodorovné polohy. Po puštění tlačítka dojde ihned k obnovení manuálního řízení.

K řízení lze zvolit jeden ze tří letových režmů:
  • Začátečník, má omezen náklon výškovkou a křidélky - nahoru, dolů a vpravo, vlevo, při puštění pák do neutrálu se model srovná ve vodorovné poloze, tuto funkci lze využít i při startu a přistání. Start je jednoduchý, stačí dát plný plyn a nechat model vzlétnout z vhodného povrchu. Při přistání stačí model srovnat do správného směr ua pak stáhnout plyn.
  • Pokročilý, má již povolen větší náklon při řízení, je dána větší volnost při řízení modelu a proto lze provádět rychlejší zatáčky o menším poloměru.
  • Expert je bez omezení letových poloh a je možné provádět akrobacii. I zde je možné použít tlačítko záchrany (Panic Recovery)

Funkce SAFE je integrovaná v přijímači a lze ji vypnout pouze přepínačem na 5. kanálu. Pro funkci záchrany se používá 6. kanál.

HBZ3800_b01.jpg
Spektrum Smart baterie a nabíječ

Ve verzi RTF je obsažena baterie LiPol Spektrum 2200mAh 3S Smart a nabíječ S120 USB-C Smart, pro který lze použít různé typy napájení USB. Jednoduše připojte baterii k nabíječi a exkluzivní technologie Smart nastaví automaticky optimální hodnoty nabíjení, pro bezpečné nabití baterie.

HBZ3800_b02.jpg
Odolná konstrukce

Koncepce modelu s tlačným uspořádáním motoru výborně chrání vrtuli před poškozením při nešetrném přistání a snižuje riziko jejího poškození. Celý model je vyroben ve formách a vypěněn super lehkou a velmi tuhou a přitom pružnou hmotou EPO. Ta odolává extrémnímu zatížení při výcviku nového pilota a snese i takové rázy, které např. u dřevěné konstrukce znamenají silnou destrukci. Pokud dojde ke zlomení hmoty, výborně se lepí 2-složkovým Epoxy a po chvíli můžete být opět připraveni ke vzletu.

HBZ3800_b03.jpg
Jednoduchá a rychlá montáž

AeroScout S 1.1m je dodáván v krabici kde jsou uloženy jednotlivé součásti letadla. Všechny tyto součásti jsou kompletně připraveny k finální montáži a mají nainstalovány potřebnou elektroniku a pohon, takže stačí použít několik šroubů a za chvíli máte na stole hotový model. Než nabijete baterii budete mít model připraven k letu. Podívejte se do manuálů na odkaz Rychlý start.

HBZ3800_b04.jpg
Bytelný podvozek s balonovými koly

Široký stabilní tříkolkový podvozek s velkými pneumatikami kol a řiditelným příďovým kolem vás bude bavit a vzlety a přistání budou mnohem snazší. Proto můžete s modelem jít i na méně kvalitní povrchy které kola budou zvládat. S 3-kolým podvozkem se lépe startuje, protože je při rozjezdu stabilní, neutíká ze směru a dobře se řídí směr.

HBZ3800_a03.jpg

Náhradní díly

Doporučené příslušenství