Firebird Delta Ray 0.9m SAFE RTF, Spektrum DXe

Firebird Delta Ray RTF pro začátečníky s technologií SAFE™ (Sensor Assisted Flight Envelope), která zvyšuje bezpečnost letu a zajišťuje klidný let. Zároveň ale zachovává plnou řiditelnost modelu, tak

HBZ7900E

Nové zboží

Hobbyzone

Prodej skončil

Více informací

Doporučené příslušenství

Více informací

HBZ7900E_a1.jpg

Firebird Delta Ray RTF s inteligentní technologií SAFE™ (Sensor Assisted Flight Envelope), která zvyšuje bezpečnost letu a zajišťuje klidný let. Zároveň ale zachovává plnou řiditelnost modelu, takže pilot má vysoký pocit bezpečí. Nejnovější technologie pro bezpečnou výuku létání!

Logo_SAFE.png

Futuristicky vyhlížející Delta Ray pro začátečníky, i pokročilé. Pokud si nejste v řízení si ještě nejste zcela jistí, neváhejte! Pro vás je určena Firebird Delta Ray, která je vybavena nejmodernější technologií SAFE™ (Sensor Assisted Flight Envelope) elektronická stabilizace letu. Nejnovější technologie pro bezpečnou výuku létání zajišťuje nejen klidný stabilní let (AS3X), ale má i funkci pro uvedení modelu do vodorovného letu tlačítkem, pokud se začátečník dostane s modelem do nestabilní polohy.

K řízení lze zvolit jeden ze tří letových módů.
  • Mód začátečník, má omezen náklon výškovkou a křidélky, při puštění pák do neutrálu se model ustálí ve vodorovné poloze, otáčky motoru jsou regulovány podle stoupání nebo klesání a je zde i asistence při startu a přistání.
  • Mód střední, má zapnutou letovou stabilizaci AS3X a jsou omezeny extrémní letové polohy. Je zde již velká volnost řízení a minimální korekce letu.
  • Mód Expert, je bez omezení letových poloh, funkce AS3X pro hladký letový projev je funkční.
HBZ7900E_b_delta.jpg

Kromě zajímavého vzhledu má koncepce delta křídla tu pozitivní vlastnost, že zabrání modelu pádu do vývrtky. Začátečník má často nepřesný odhad správné rychlosti modelu, což v důsledku může vést až k pádu modelu na malé rychlosti. V tom případě se křídlo tvaru delta jen zhoupne a dál pokračuje v letu. Proto Delta Ray je tou správnou volbou. Navíc dvoumotorové protiběžné uspořádání motorů modelu eliminuje reakční moment vrtulí, což znamená, že reakce řízení jsou neutrální na obě strany.

HBZ7900E_b_elektr.jpg

Model má sestaveny jednotlivé části modelu. Vše je nainstalováno, sestavení do kompletní podoby zabere pár minut, nasunou se koncové části křídla a směrovka, lepící páskou se pojistí a JE HOTOVO. Pak už jen stačí nabít pohonné LiPol baterie a vložit 4 ks A baterie do vysílače DXe a model je připraven k letu (setová verze DXe je upravena pro potřeby modelu, nemusí obsahovat všechny ovládací prvky a funkce jako vysílač DXe, který se prodává samostatně). Nic se nemusí dokupovat, vše je součástí balení. Pro let je mořné si zvolit Beginer Mode (Začátečník), Intermediate Mode (pokročilí) a Experienced Mode (Zkušený). Navíc je k dispozici tlačítko Panic Mode (Panika), které umí model vrátit do vodorovného ustáleného letu.

spektrum_DXe.jpg
Setový vysílač Spektrum DXe

Součástí balení je setový vysílač Spektrum DXe. Vysílač dodávaný u modelu je upraven pro potřeby modelu, tj. oproti samostatně prodávanému vysílači není osazen všemi přepínači a vysílač nelze provozovat jako učitelský vysílač v bezdrátovém systému učitel-žák!

Vysílač je pomocí aplikace Spektrum Programmer plně programovatelný, tj lze změnit mód, nastavit reverzy, subtrimy, koncové body, exponeciály, funkce pro RC modely vrtulníků a další. Více o možnostech programování vysílačů Spektrum DXe je uvedeno v bloku - článek Nastavení vysílače DXe.

Pro změnu módu vysílače (vysílač lze přenastavit na mód 1 až 4) je potřeba kabel SPMA3065. Pokud Vám nevyhovuje továrně nastavený mód (informace je v obsahu balení), můžeme Vám mód změnit - stačí uvést požadovaný mód do poznámky v objednávce.

Model je určen pro začátečníky a mírně pokročilé piloty. Je vyroben z pevné a velmi odolné hmoty Z-Foam. RC souprava je v pásmu 2,4GHz, vysílač Spektrum DXe zajistí bezpečné spojení. Vše co potřebujete je obsahem balení, model je sestaven, stačí nabít baterie a můžete jít létat.

Vlastnosti
  • Technologie SAFE™ nabízí vysokou míru bezpečnosti
  • Funkce pro uvedení modelu do vodorovného letu tlačítkem
  • Vše, co potřebujete k letu, je součástí balení
  • Kompletní 4-kanálové řízení
  • Setový vysílač Spektrum™ DXe 2,4GHz DSMX® s plným dosahem
  • Lehká a odolná konstrukce Z-Foam™
  • LiPol baterie 2S 1300mAh 20C je součástí balení
  • LiPol DC nabíječ (EFLC3125) je součástí balení
  • Odnímací podvozek
HBZ7900E_a2.jpg

Doporučené příslušenství