Spektrum Smart nabíječ S1100 1x100W AC

Síťový nabíječ Spektrum Smart S1100 1x100W AC poskytuje jednoduché a bezpečné nabíjení Smart akumulátorů. Stačí jen připojit Smart baterii a nabíječ se automaticky nastaví a začne nabíjet baterii. Malé rozměry, barevný displej, jednoduché ovládání, podpora nab

SPMXC1080I

Nové zboží

Spektrum

Prodej skončil

Více informací

Doporučené příslušenství

Více informací

Obsah balení

Balení obsahuje nabíječ, síťový kabel 230V, adaptér konektoru IC3 na IC5, návod k použití.

Charakteristika

Síťový nabíječ Spektrum Smart S1100 1x100W AC poskytuje jednoduché a bezpečné nabíjení Smart akumulátorů. Stačí jen připojit Smart baterii a nabíječ se automaticky nastaví a začne nabíjet baterii. Malé rozměry, barevný displej, jednoduché ovládání, podpora nabíjení všech běžných typů baterií.

Inteligentní nabíječ Spektrum ™ S1100 AC s integrovaným síťovým zdrojem v malém, kompaktním a elegantním provedení. Umožňuje nabíjení prakticky jakékoli baterie snazší, rychlejší a bezpečnější cestou než kdykoli předtím. Kromě toho, že je S1100 kompatibilní s řadou baterií Spektrum Smart (využití funkcí Smart), podporuje také nabíjení všech oblíbených typů baterií včetně LiFe, LiIon, LiPo, LiHV, NiMH, NiCd a Pb. Nabíječ poskytuje veškeré údaje na přehledném grafickém displeji. Snadné a intuitivní ovládání pomocí dotykových tlačítek.

Kromě samotného nabíjení nabíječ umí i akumulátory vybíjet, měřit napětí a vnitřní odpor jednotlivých článků.

SMART_TECH.jpg
Výhody Smart akumulátorů Spektrum

Při připojení Smart akumulátoru k nabíječi se veškeré parametry nabíjení automaticky optimálně nastaví. Není tedy nutné nastavovat typ akumulátoru, nabíjecí proud, počet článků - všechny tyto parametry se nastaví automaticky. Dokonce není nutné připojovat servisní konektor, neboť elektronika ve Smart akumulátoru automaticky vyrovnává jednotlivé články.

Uživatel má samozřejmě možnost např. upravit hodnotu nabíjecího proudu. Je však jednodušší nechat nastavení parametrů nabíjení podle doporučení výrobce.

U Smart akumulátorů lze zjistit počet cyklů, maximální zaznamenanou teplotu a dále, zda nedošlo během použití k podvybití nebo naopak přebití akumulátoru. Velkou výhodou Smart akumulátorů je možnost automatického vybití na skladovací napětí po definovaném časovém intervalu (lze nastavit 12 až 240 hodin).

SPMXC1080_PP_2.jpg
Přehledný LCD displej

Vysoce viditelný 2,4 palcový barevný displej jasně zobrazuje všechny důležité informace, a to i při jasném slunečním světle. Během nabíjení se zobrazuje procentní nabití baterie, data o baterii, nabíjecí proud, nabitá kapacita a zbývající doba nabíjení. Další informace o napětí článku a vnitřní odpor baterie lze zobrazit posouváním do dalších obrazovek.

SPMXC1080_PP_3.jpg
Dotykové ovládací kolečko

Intuitivní rozhraní dotykového kolečka umožňuje rychlé ovládání všech nastavení nabíječe. Tento systém nemá mechanické prvky, které by se opotřebily a je tak chráněn před nečistotami a poškozením.

SPMXC1080_a4.jpg
Efektivní chlazení nabíječe

Vnitřní chladicí ventilátor udržuje nabíječ na bezpečné provozní teplotě, což je nezbytné při rychlém nabíjení větších baterií. Ventilátor neběží kontinuálně, ale pouze, pokud je potřeba. Při nabíjení výkonem do cca 50 W ventilátor neběží vůbec.

SMART_BATT_PP_1.jpg
Ochrana pro bezpečné nabíjení

Při nabíjení baterií Spektrum Smart, nabíječ automaticky rozpozná typ baterií, napětí článků a kapacitu, takže se zajistí že budete vždy nabíjet baterie se správným nastavením, což eliminuje nesprávné nabíjení.

SPMXC1080_a5.jpg
Upgrade firmwaru

Firmware nabíječe Spektrum S1100 AC Smart lze aktualizovat připojením nabíječky k počítači prostřednictvím portu USB.

Vlastnosti nabíječe Spektrum S1100 Smart
  • Při použití Smart akumulátorů je nabíjení velmi snadné. Veškeré parametry nabíjení se automaticky nastaví, stačí dát pouze "Start"
  • Automatické režimy pro Smart akumulátory (nabíjení, vybíjení, uvedení do režimu skladování)
  • Podpora Smart funkcí pro akumulátory Smart
  • Moderní univerzální nabíječ kompatibilní s LiFe, LiIon, LiPo, LiHV, NiMH, NiCd a Pb akumulátory
  • Napájení ze sítě 230V, integrovaný síťový zdroj
  • Nabíjecí výkon 100W, maximální nabíjecí proud 10A
  • Podpora nabíjení až pro 6S (22.2V) LiPo akumulátory
  • Vysoce kontrastní barevný displej 2.4" s rozlišením 320 × 240
  • Díky malé, kompaktní velikosti a hmotnosti je snadno přenosný
  • Integrovaný ventilátor
  • Intuitivní rozhraní nevyžaduje studování manuálu
  • Samozřejmostí je ochrana proti zkratu, přepólování vstupu a výstupu a dále tepelná ochrana

Doporučené příslušenství