Bburago Lockheed P-38 Lightning

Kovový model Bburago 18-53002 amerického stíhacího bombardéru z období 2. světové války P-38 Lightning nejen pro sběratele. P-38 patřil díky své rychlosti a palebné síle mezi nejlepší letouny 2. světové války. Model má rozpětí křídel 12 cm, je dlouhý přibližn

BB18-53002

Nové zboží

Bburago

Prodej skončil

Více informací

Více informací

Jste vášnivý sběratel kovových modelů? Nebo jen chcete udělat radost svému dítěti, přátelům nebo známým? Kovové modely Bburago jsou pro tyto účely přímo dělané!

Kovový model Bburago 18-53002 amerického stíhacího bombardéru z období 2. světové války P-38 Lightning nejen pro sběratele. P-38 patřil díky své rychlosti a palebné síle mezi nejlepší letouny 2. světové války. Model má rozpětí křídel 12 cm, je dlouhý přibližně 9 cm a barvu má stříbrnou.

Model je zabalen v klasickém balení Bburaga. V balení je i plastový podstavec, na který si model můžete připevnit.

Klíčové vlastnosti autíčka
  • Je vyrobený z litého kovu.
  • Je potištěný tampónovým tiskem kvalitní barvou.
  • Detailní zpracování.
  • Vhodné pro děti od 3 let.
Informace o originálu

Lockheed P-38 Lightning byl jednomístný dvoumotorový stíhací-bombardovací letoun, který byl považován za jeden z nejlepších spojeneckých bojových strojů během 2. světové války. Byl nasazován v bojích v Evropě i Tichém oceánu. Němci stroj přezdívali dvouocasý ďábel.

Letoun s dvojitými ocasními plochami byl rychlý, těžce vyzbrojený a velmi mnohostranný. Nemohl se rovnat s jednomotorovými stíhacími letouny Messerschmitt Bf 109 a Focke-Wulf Fw 190, na svou velikost však byl i tento stroj velmi snadno řiditelný a efektivní – alespoň se schopnými piloty. To platilo zejména v jihozápadním Pacifiku, kde s těmito stroji létali nejúspěšnější američtí piloti, major Richard Ira Bong a major Thomas McGuire.