Bburago North American B-25 Mitchell

Kovový model Bburago 18-53001 amerického bombardéru z období 2. světové války B-25 Mitchell nejen pro sběratele. B-25 byl zejména používán ve válce tichomoří. Model má rozpětí křídel 12 cm a je dlouhý

BB18-53001

Nové zboží

Bburago

Prodej skončil

Více informací

Více informací

Jste vášnivý sběratel kovových modelů? Nebo jen chcete udělat radost svému dítěti, přátelům nebo známým? Kovové modely Bburago jsou pro tyto účely přímo dělané!

Kovový model Bburago 18-53001 amerického bombardéru z období 2. světové války B-25 Mitchell nejen pro sběratele. B-25 byl zejména používán ve válce tichomoří. Model má rozpětí křídel 12 cm a je dlouhý přibližně 10 cm, barvu má stříbrnou. Model je v detailním provedení za příznivou cenu.

Model je zabalen v klasickém balení Bburaga. V balení je i plastový podstavec, na který si model můžete připevnit.

Klíčové vlastnosti
  • Je vyrobený z litého kovu.
  • Je potištěn tampónovým tiskem kvalitní barvou.
  • Detailní zpracování.
  • Vhodné pro děti od 3 let.
Informace o originálu

North American B-25 Mitchell byl americký dvoumotorový bombardovací letoun s příďovým zatahovacím podvozkem a dvojitou svislou ocasní plochou, používaný během druhé světové války. Je pojmenován po generálovi amerického letectva Williamu "Billy" Mitchellovi, který se ve dvacátých letech i proti vůli svých některých nadřízených vehementně zastával letecké techniky.

Letoun B-25 vznikl na základě objednávky amerického armádního letectva z roku 1937. První ze 184 objednaných B-25 vzlétl 19. srpna 1940 poháněný dvojicí dvouhvězdicových čtrnáctiválců Wright R-2600-9 Double Cyclone o výkonu 1360 kW. Do konce roku bylo vyprodukováno celkem 25 kusů, z nichž od desáteho bylo zavedeno upravené křídlo, jehož vnější části měly nulové vzepětí.