E-flite P-39 Airacobra 1.2m SAFE Select BNF Basic

RC model amerického stíhacího letounu ze druhé světové války P-39 Airacobra o rozpětí 1,2m v kamufláži “Wahl Eye II”, kterou pilotoval Lt. Eugene Wahl. Model je z EPO s hotovým zbarvením, nainstalovan

EFL9150

Nové zboží

E-Flite

Prodej skončil

Více informací

Náhradní díly

Doporučené příslušenství

Více informací

RC model amerického stíhacího letounu ze Druhé světové války P-39 Airacobra o rozpětí 1,2m v kamufláži “Wahl Eye II”, kterou pilotoval Lt. Eugene Wahl. Model je z EPO s hotovým zbarvením, nainstalovanou elektronikou a pohonem, zatahovacím podvozkem a přijímačem Spektrum™ AR636.

EFL9150_a01.jpg
P-39N_Airacobra_1943.jpg
Informace o předloze

Bell P-39 Airacobra byl americký stíhací letoun WW2, sloužil v letectvu USA a Velké Británie a velká část vyrobených strojů byla v rámci výpomoci odeslána do Sovětského svazu. P-39 Airacobra byl americkými piloty nejméně oblíbeným stíhacím letounem druhé světové války. Důvodem byla netradiční koncepce, kdy motor byl umístěn za kabinou pilota blízko těžiště stroje, přičemž malé momenty zlepšovaly obratnost letounu. Vrtule byla poháněna spojovací hřídelí od motoru, která procházela pod pilotem. Přední část byla využita pro umístění mohutné palubní výzbroje. Dalším nezvyklým prvkem bylo použití podvozku s příďovou nohou. Verze P-39Q byla určena do SSSR. První letouny v březnu 1943 byly osazeny pohonnými jednotkami V-1710-85. Výzbroj tvořil kanón ráže 37 mm a celkem čtyři kulomety ráže 12,7 mm, které byly po dvou v přídi a v pouzdrech pod křídlem. Létali s nimi sovětská esa jako Pokryškin, Bobrov, Glinka a další. Z celkového počtu 9 558 strojů jich Sovětský svaz odebral 4 578.

EFL9150_a02.jpg

Model E-flite® P-39 Airacobra 1,2 m je polomaketou s vysokou úrovní detailů, včetně rytí panelů, maket výfuků, odnímatelné nádrže, třílisté vrtule a dalších. Má nainstalován tří-kolý elektrický zatahovací podvozek s řiditelnou příďovou nohou, odpruženými nohami a maketovými koly s kryty. Pro zvýšení realismu letu a zlepšení letových vlastností při startu a přistání, má model funkční vztlakové klapky.

Pohon modelu obstarává střídavý motor BL15 850Kv a střídavý regulátor 40A kompatibilní s LiPol 3-4S. Lehká, ale odolná konstrukce z EPO je zhotovena ve formách, model má proto přesné tvary s četnými detaily. Nainstalovány jsou i 9g serva kormidel SA330. Křídlo je jednodílné a poutá se šrouby k trupu, konektory s inovativním systémem hands-free připojení zkracují dobu potřebnou k sestavení. Přestože lze křídlo demontovat, model má kompaktní velikost a vejde se do kufru auta i bez nutnosti demontáže.

Vlastnosti modelu P-39 Airacobra
  • Detailní replika jedinečného stíhacího letounu z Druhé světové války
  • Výkonný střídavý motor kompatibilní s LiPol 3S - 4S
  • Funkční vztlakové klapky a elektrický zatahovací podvozek
  • 6-kanálové řízení se 7 nainstalovanými servy Spektrum
  • 6-kanálový přijímač Spektrum™ 2,4 GHz s technologií DSMX®
  • Bezkonkurenční stabilita a přesnost technologie AS3X®
  • Snadné létání s volitelnou ochranou letové obálky SAFE® Select
  • Řada detailů, rytí panelů, výfuky, odnímatelné nádrže a další
  • Kamufláž „Wahl Eye II“ se kterou létal Lt. Eugene Wahl
  • Velký magnety jištěný kryt trupu pro pohodlný přístup
  • Jednodílné křídlo se systémem hands-free připojení serv
  • Lehká, ale odolná konstrukce EPO
  • Rychlá a snadná konečná montáž
hh_safe_as3x.jpg
Stabilizace AS3X™

Přijímač Spektrum AR636A je vybaven technologií AS3X, která pomáhá stabilizovat model za letu. Přijímač obsahuje tříosé MEMS gyro a akcelerometr a díky elektronické stabilizaci se zjednodušuje řízení modelu např. ve větrném počasí. Model reaguje podobně, jako mnohem větší model a jeho let je klidný, aniž by přitom byla zachována jeho plná řiditelnost. AS3X přináší více jistoty v řízení.

Technologie SAFE Select™ pro začátečníky

Díky použité technologii SAFE Select může model řídit i méně zkušený pilot. Systém SAFE zabrání překročení náklonu v zatáčce a rovněž omezuje stoupání a klesání. Pouhým puštěním řídících pák ovladače se model vrátí do vodorovného letu. Tyto funkce ocení především začínající piloti, kteří ještě nemají plnou jistotu při řízení modelů.

Jak už samotný název SAFE Select napovídá, jedná se o volitelnou funkci - je na Vás, zda chcete technologii SAFE používat či zakázat. Způsobem párování se nastavuje, zda má být funkce SAFE zapnuta či vypnuta. Dále je možné funkci SAFE vypnout či zapnout i zal letu pomocí volného kanálu vysílače.

Výhody funkce SAFE Select™:
  • Omezuje maximální náklony modelu a tím zabraňuje k přechodu modelu do vývrtky.
  • Automaticky uvede model do horizontálního letu při puštění řídících pák vysílače
  • Pomocí volného kanálu lze systém SAFE vypnout či zapnout během letu.
EFL9150_b01.jpg
Elektrický zatahovací podvozek

Velkou výhodou je použití elektrického 3-bodového zatahovacího podvozku, který má řízenou příďovou nohu. V letu model působí věrohodně realisticky a díky čistým liniím má i vyšší výkony. Při pojíždění budete řídit směr a při startu a přistání budete překvapeni snadností řízení. Na trávě se model nebude překlápět na vrtuli a provoz je díky tomu mnohem bezpečnější než s ostruhovým podvozkem.

EFL9150_b02.jpg
Kabina s pilotem

K důležitým prvkům autenticity modelu letadla je nejen kvalitní zpracování povrchu a zbarvení, ale i kabina s pilotem. V kabině je přístrojová deska a realisticky nabarvená fugurka pilota.

EFL9150_b03.jpg
Funkční klapky

Model Airacobra má nainstalované vztlakové klapky, které účinně sníží rychlost letu při vzletu a přistání. Rovněž můžete provádět efektní nízké průlety na minimální rychlosti.

EFL9150_b04.jpg
Kompatibilní pohon 3S-4S

Pohonná jednotka je kompletně nainstalována ve výrobním závodě a je vybavena výkonným střídavým motorem, robustním regulátorem a třílistou vrtulí. Baterii lze použít LiPol 3S 2200–3000mAh, pro realistické létání, nebo můžete nainstalovat 4S LiPol baterii pro vyšší rychlost a vertikální výkon a to bez nutnosti jakýchkoli úprav.

EFL9150_b05.jpg
Snadná a rychlá montáž

Pokud budete model přepravovat s demontovaným křídlem, práci při sestavení vám usnadní hands-free systém připojení konektorů serv. Při montáži křídla se pouze křídlo nasadí na trup a připevní šrouby. Konektory serv samy zapadnou do daných pozic aniž by bylo potřeba konektory křidélek, podvozku a klapek pracně samostatně zapojovat.

EFL9150_a03.jpg

Náhradní díly

Doporučené příslušenství