E-flite Maule M-7 1.5m SAFE Select BNF Basic, plováky

RC model skutečného amerického letadla Maule M-7 o rozpětí 1,5m s vlastnostmi STOL (Short Take Off and Landing) pro krátký vzlet a přistání. Pohání jej střídavý motor 15BL, napájení 3S LiPol, v balení

EFL5350

Nové zboží

E-Flite

Prodej skončil

Více informací

Doporučené příslušenství

Náhradní díly

Více informací

EFL5350_a1.jpg

RC model skutečného amerického letadla Maule M-7 o rozpětí 1,5m s vlastnostmi STOL (Short Take Off and Landing) pro krátký vzlet a přistání. Pohání jej střídavý motor 15BL, napájení 3S LiPol, v balení je kolový podvozek i plováky. Volitelná funkce SAFE.

EFL5350_a2.jpg

Společnost Maule Air Inc. vyrábí praktická letadla se schopností krátkého vzletu a přistání a to z důvodu možnosti startovat na krátkých a méně kvalitních drahách, v terénu či v hůře dostupných horských oblastech. proto má letoun robusní hliníkovou konstrukci s objemným trupem pro možnost přepravy 4 cestujících či nákladu. M-7 má úctyhodný dolet na jednu nádrž 1600km!

EFL5350_b01.jpg
Autentické detaily modelu

Model je autentickou licencovanou replikou skutečného letounu, má průhledná okna, maketové zbarvení, detail interiéru včetně pilotního kokpitu s pilotem, věrné tvary včetně drobných detailů, jako antén, tvarovaných panelových linek, nýtů, generátorů Vortex a funkčního LED osvětlení.

hh_safe_as3x.jpg
Stabilizace AS3X™

Přijímač Spektrum AR636A je vybaven technologií AS3X, která pomáhá stabilizovat model za letu. Přijímač obsahuje tříosé MEMS gyro a akcelerometr a díky elektronické stabilizaci se zjednodušuje řízení modelu např. ve větrném počasí. Model reaguje podobně, jako mnohem větší model a jeho let je klidný, aniž by přitom byla zachována jeho plná řiditelnost. AS3X přináší více jistoty v řízení.

Technologie SAFE Select™ pro začátečníky

Díky použité technologii SAFE Select může model řídit i méně zkušený pilot. Systém SAFE zabrání překročení náklonu v zatáčce a rovněž omezuje stoupání a klesání. Pouhým puštěním řídících pák ovladače se model vrátí do vodorovného letu. Tyto funkce ocení především začínající piloti, kteří ještě nemají plnou jistotu při řízení modelů.

Jak už samotný název SAFE Select napovídá, jedná se o volitelnou funkci - je na Vás, zda chcete technologii SAFE používat či zakázat. Způsobem párování se nastavuje, zda má být funkce SAFE zapnuta či vypnuta. Dále je možné funkci SAFE vypnout či zapnout i zal letu pomocí volného kanálu vysílače.

Výhody funkce SAFE Select™:
  • Omezuje maximální náklony modelu a tím zabraňuje k přechodu modelu do vývrtky.
  • Automaticky uvede model do horizontálního letu při puštění řídících pák vysílače
  • Pomocí volného kanálu lze systém SAFE vypnout či zapnout během letu.
EFL5350_b02.jpg
Výkonný střídavý pohon a pohodlný přístup k baterii

Není třeba se obávat o nízký výkon motoru při startu z vodní plochy, výkon pohonné jednotky je dostatečný. Baterie nejsou součástí balení.

Snadný a pohodlný přístup k letovým bateriím je díky krytu na přední vrchní části trupu, který umožňuje použít až 3S LiPol sadu 2200-3200mAh. Skrytý kryt ve spodní části nabízí snadný přístup k přijímači, což vede k větší autentičnosti vzhledu.

EFL5350_b04.jpg
Snadná montáž modelu

Pro dokončení montáže modelu po vybalení z krabice není nutné žádné lepidlo. Křídlo je vybaveno dvoudílným křídlem, které se nasouvá na uhlíkovou spojku a pojistí šrouby. Vpěry se vsunou do třmenů křídla a pojistí šrouby v křídle a trupu. Díky tomu je montáž rychlá a snadná.

EFL5350_b05.jpg
Funkční vztlakové klapky

Stejně jako velké letadlo, má i model nainstalované ve výrobním závodu vztlakové klapky, které umožňují modelu vzlet a přistání na krátké dráze a podstatně zvyšují vztlak pro stabilní pomalý let a pozoruhodný výkon STOL.

EFL5350_b06.jpg
V balení jsou plováky!

Kdykoli můžete vyměnit pevný podvozek za plováky a změnit jej na hydroplán. Vše je připraveno a obsaženo v balení, plováky mají vlastní kormidlo pro přesné řízení na vodě.

EFL5350_a3.jpg

Doporučené příslušenství

Náhradní díly