Prodej skončil
Zobrazit větší

X-ray SnapKits 02095 - krokodýl

Anatomický model vysoké kvality s profesionálně nababarvenými částmi

18-4312

Nové zboží

Revell

Prodej skončil

Více informací

Více informací

Anatomický model vysoké kvality s profesionálně nabarvenými částmi.
Balení obsahuje 26 jednotlivých částí ke složení modelu s podrobným návodem a popisem.
Velikost modelu: 78 x 359 x 239 mm

Všichni krokodýli patří do třídy plazů. Dnes jich na celém světě žije asi 23 různých druhů. Tento král mezi plazy existoval dokonce již dříve než většina známých dinosaurů. Prehistoričtí krokodýli však měli delší končetiny a někteří z nich možná dokonce chodili po dvou nohách!

Rozlišují se tři hlavní podskupiny patřící do krokodýlí rodiny: krokodýli, gaviálové a aligátoři. Stejně jako všichni plazi, i krokodýli jsou studenokrevní. Protože nemají termoregulační systém, musí se zahřívat na slunečním světle a naopak ochlazovat vyhledáváním stinných míst nebo zanořením se do bláta nebo vody. I přes jejich obrovské tělo mají ale krokodýli poměrně malý a jednoduchý mozek. Jako u většiny plazů klade samice mezi 20 a 100 vejci najednou. Vejce krokodýla nilského má přitom zhruba stejnou velikost jako velké slepičí vejce.

Krokodýli jsou také výborní plavci i potápěči a nikdy se netoulají daleko od vody. Na rozdíl od ryb mají plíce a ne žábry. U kořene jazyka mají také jícnovou záklopku, která zabraňuje vodě, aby se dostala do jícnu, když plavou s otevřenou tlamou. Při potápění dokážou také navíc uzavřít nozdry, což z nich dělá opravdu úspěšné predátory. Schovávají se pod vodou a vyčkávají, dokud nepřijde vhodná příležitost zaútočit na kořist, která se přijde napít k vodě. Dokážou roztrhat dokonce i větší šelmy, jako jsou lvi nebo tygři.

X-ray – to jsou přesné, předbarvené zacvakávací stavebnice

Úchvatné anatomické modely žáby, koně atd. s 20 až 30 jednotlivými částmi. Jedná se o autentické duplikáty s celou kostrou i orgány. Zvláštností modelů je, že i po jejich složení umožňují vidět vnitřní stavbu těla těchto zvířat, a to díky některým průhledným částem.

Skvělé modely, které mladým vědcům názorně vysvětlují, jak příroda pracuje, a berou je na vzrušující poznávací cestu anatomií zvířat.

Detaily modelu
Počet dílů: 26
Délka: 359 mm
Výška: 78 mm

Doporučeno pro děti od 8 let.