Classic Kit letadlo A01005A - Mitsubishi A6M2b Zero (1:72)
Prodej skončil
Zobrazit větší

Classic Kit letadlo A01005A - Mitsubishi A6M2b Zero (1:72)

Model letadla ke slepení

30-A01005A

Nové zboží

Airfix

Prodej skončil

Více informací

Více informací

Model letadla ke slepení. Velikost: 1:72; 12,6 cm. Balení obsahuje: 47 dílků ke slepení.

Informace o originálu:
Když japonské Zero vstoupilo v roce 1940 poprvé do služby, jednalo se bezpochyby o nejpokročilejší námořní stíhací letoun na světě, který si rychle vydobyl reputaci nemilosrdného protivníka ve vzdušných soubojích. V prvotních střetnutích prokázal takovou účinnost, že se jeho piloti mohli pochlubit téměř neuvěřitelným poměrem zásahů a ztrát 12 ku 1.
Protože v roce 1940 zahájil Wehrmacht svůj pochod napříč Evropou, vývoji na Dálném východě byla věnována jenom malá pozornost. Po letech přezbrojování a vylepšování svého inventáře se však mohlo japonské námořnictvo pyšnit některými z nejmodernějších námořních letadel na světě, včetně tohoto vynikajícího Mitsubishi A6M Zero. Tento dálkový námořní stíhací letoun byl za druhé světové války hlavním tahounem japonských ambic a snah o expanzi a v úvodních letech války neměl v Tichomoří žádnou konkurenci.
Zero vynikalo především neuvěřitelnou ovladatelností a rychle si získalo pověst silného stroje v leteckých soubojích. Spojenečtí piloti se proto při setkání s tímto perfektně vyváženým letounem naučili vyhýbat pomalému boji plnému úhybných manévrů. Američané však zanedlouho vyvinuli taktiku, která přestala Zeru nahrávat, a začali si připisovat první vítězství. Jak postupně začaly nastupovat do služby další novější stroje, začaly se také projevovat slabiny A6M Zero. Mezi nimi nedostatečná pancéřová ochrana pilota a absence samouzavíracích palivových nádrží v křídlech. S použitím taktiky ‘boom and zoom’, tedy ve stylu udeř a uteč, začali Američané konečně přicházet na to, jak na obávané Zero vyzrát.

Barevné schéma (Potřebné barvy):
A - 3rd Air Group, 202st Kokuta, Imperial Japanese Navy, Rabul, September 1942 - 111, 15, 33, 85, 168

Detaily modelu:
Měřítko: 1:72
Počet dílů: 47
Délka: 126 mm
Rozpětí křídel: 166 mm
Obtížnost: 1
Body Flying Hours: 1

Doporučeno pro děti od 8 let.

Upozornění: Nebezpečí udušení! Výrobek obsahuje malé části. NEVHODNÉ PRO DĚTI DO 3 LET!