Prodej skončil
Zobrazit větší

Gift Set letadlo A50181 - RAF Centenary - Camel/Spitfire I/Typhoon (1:72)

Modely letadel ke slepení

30-A50181

Nové zboží

Airfix

Prodej skončil

Více informací

Více informací

Modely letadel ke slepení. Velikost: 1:72; 8,1 cm, 12,7 cm a 22,1 cm. Balení obsahuje: 127 dílků ke slepení, 2x lepidlo, 2x štětec a 12 barvičkek.

Informace o originálu:
Sloučením Royal Naval Air Service a Royal Flying Corps vzniklo 1. dubna 1918 britské Royal Air Force, nejstarší nezávislé vojenské letectvo na světě. Za celou dobu jeho velkolepé historie pravděpodobně žádný typ letadla nereprezentoval sílu a schopnosti moderního britského letectva lépe než tyto stíhací letouny, které bránily Británii před leteckými útoky a zároveň fascinovaly širokou veřejnost.

Letadla pilotovaná hrdiny nesla hrdost vděčného národa do vzduchu vždy s sebou. Často jsou považována za nejúžasnější stroje vyrobené člověkem a Royal Air Force používalo za uplynulých sto let některé z nejschopnějších stíhacích letounů, jaké kdy svět spatřil. Sopwith Camel byl bez pochyby jednou z prvních vynikajících stíhaček na světě a za první světové války si připsal více sestřelů nepřátelských strojů než jakýkoliv jiný model, a to i přesto, že se do boje zapojil až relativně pozdě. Exceloval rychlostí, palebnou silou i ovladatelností, díky kterým byl v rukou zkušeného pilota velmi silným protivníkem. Také s ním létala řada úspěšných britských leteckých es.

Nepochybně nejslavnější letadlo, jaké kdy nosilo kokardu Royal Air Force, byl Supermarine Spitfire. Ten se stal samotným ztělesněním stíhacího letadla, které s jeho elegantním profilem a charakteristickými eliptickými křídly představovalo obzvláště krásný stroj. Pod tímto esteticky vytříbeným zevnějškem se však ukrýval nemilosrdně účinný bojový stroj, který v Bitvě o Británii rozhodl o jejím výsledku a během druhé světové války procházel neustálým vývojem. Nakonec se ho vyrobilo přes 20 000 kusů.

Současným následníkem Spitfiru je u Royal Air Force úžasný Eurofighter Typhoon, jedno z nejschopnějších stíhacích letadel na světě, kterému nechybí žádná z vlastností, díky nimž byly jak Camel, tak Spitfire v boji tolik úspěšné. Typhoon je nejúčinnější letoun pro vzdušnou obranu, jaký kdy u RAF sloužil, a britskou oblohu by měl chránit ještě mnoho let. Bude přitom usilovat o získání stejně vynikající pověsti, jakou se mohou pyšnit jeho slavní předchůdcové.

Informace o modelu:
Dárková sada Airfix RAF Centenary vznikla na oslavu 100 velkolepých let Britského královského letectva.

Dárková sada obsahuje:
• Sopwith Camel 2F.1
• Supermarine Spitfire Mk.Ia
• Eurofighter Typhoon F.Mk.2
• 12 akrylových barev
• 2 štětce
• 2 lepidla na bázi rozpouštědla (Poly Cement)

Detaily modelu:
Měřítko: 1:72
Počet dílů: 26+36+65
Délka: 81 mm, 127 mm, 221 mm
Rozpětí křídel: 118 mm, 156 mm, 152 mm
Obtížnost: 2
Body Flying Hours: 3

Dárkové sady Airfix jsou ideální pro zkušenější modeláře. Součástí balení je vše, co potřebujete, tedy lepidlo, akrylové barvy i štětce.

Doporučeno pro děti od 8 let.

Pozor! Nevhodné pro děti do 8 let. Děti mohou výrobek používat pouze pod dohledem dospělé osoby.

Akrylová barva pro modeláře Humbrol Acrylic
Návod na použití: Vodou ředitelná akrylová barva. Před použitím barvu dobře promíchejte. Nanášejte štětcem přímo z plechovky. Při použití airbrushe nařeďte vhodným ředidlem, jako je například voda. Dvě tenké vrstvy jsou lepší než jedna silnější. Obvyklý poměr při ředění je 2:1 ve prospěch barvy. Nehořlavá báze, rychle zasychá, 1-2 hodiny do úplného zaschnutí, v případě lesklých a kovových nátěrů o něco déle. V případě potřeby zřeďte vodou. Použitím nevhodného ředidla se může barva zničit! Štětec a pomůcky ihned po použití vypláchněte vodou. Nádobku po použití pevně uzavřete. Po otevření spotřebujte co nejdříve, barva přístupem vzduchu zasychá. Chraňte před mrazem. Obsahuje konzervační činidla 5 Chlor-2-methyl-2H-isothiazol-3-one, 2-methyl-2H-isothiazol-3-one (3:1), 2- phenoxyethanol.
Upozornění: Uchovávejte mimo dosah dětí. Pozor! Nevhodné pro děti do 8 let. Děti mohou výrobek používat pouze pod dohledem dospělé osoby.

Poly Cement (5 ml)
Lepidlo na bázi rozpouštědla, které je vhodné výhradně pro lepení modelů.
Návod na použití: Používejte na běžné plasty používané při výrobě modelů včetně polystyrenu a ABS. Lepené plochy k sobě přitlačte mírným tlakem dokud nedrží. Spoj schne 10-20 minut, dokonale vytvrdne za 1 hodinu. Přečtěte a uschovejte.
Varování! Hořlavá kapalina a páry. Může způsobit ospalost nebo závratě. Opakovaná expozice může způsobit vysušení nebo popraskání kůže. Uchovávejte mimo dosah dětí. Zamezte vdechování par. PŘI VDECHNUTÍ: Přeneste osobu na čerstvý vzduch a ponechte ji v poloze usnadňující dýchání. Skladujte na dobře větraném místě. Uchovávejte obal těsně uzavřený.
Pozor! Nevhodné pro děti do 8 let. Děti mohou výrobek používat pouze pod dohledem dospělé osoby.